Wegański Migdałowy “Jogurt”

by

Migdałowy “Jogurt” to jeden z lepszych specjałów kuchni wegańskiej, który udało mi się zrobić w ostatnim czasie. “Jogurt” jest delikatnie słodki i zjawiskowo kremowy. Polubiłam go z malinami, pestkami dyni, płatkami owsianymi i drobno pokrojoną figą.


Migdałowy Jogurt

Drukuj
Porcja dla: 4 Czas przygotowania:

Produkty

  • - 1/2 szklanki namoczonych nerkowców
  • -1/2 szklanki namoczonych i obranych migdałów
  • -3/4 szkl. namoczonych daktyli
  • -1 1/2 szkl. wody
  • 1/2 szkl. mleka kokosowego
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 2 łyżki soku z pomarańczy lub cytryny

Wykonanie

  1. Wszystkie składniki miksuj w blenderze na wysokich obrotach przez kilka minut. Musi być bardzo kremowy.
  2. Przełóż do szczelnego pudełeczka i przechowuj w lodówce. Najlepiej smakuje schłodzony.

Notes

Jogurt świetnie smakuje z musli, granolą, orzechami i świeżymi owocami. Można go też posypać kruszonymi ziarnami kakaowca.

3 komentarze
2

You may also like

3 komentarze

teenager ;) 9 maja 2014 - 06:07

bez zastanowienia zabieram się za wyrób tego jogurtu! 🙂

Reply
Avka 9 maja 2014 - 15:10

o jogurcie z migdałów i nerkowców jeszcze nie słyszałam, dzięki za przepis 🙂

Reply
MagPie 10 maja 2014 - 20:51

warto spróbować i poeksperymentować z dodatkami 😀

Reply

Zostaw komentarz