Wegańska wersja świątecznego napoju, pitego w krajach anglosaskich i nie tylko :).
Jeśli masz ochotę na wersję karaibską, mleko migdałowe zamień na mleko kokosowe. Smacznego!
Jeśli masz ochotę na wersję karaibską, mleko migdałowe zamień na mleko kokosowe. Smacznego!
Wegański Eggnog
DrukujProdukty
- 1 kubek mleka migdałowego
- 1 dojrzały banan (najlepiej mrożony)
- 1 do 2 łyżek tahini (dobrej jakości)
- 2 łyżki łuskanych ziaren konopii
- 1 lub 2 figi (zależy od tego, jak słodkie lubisz koktajle)
- 1/3 łyżeczki cynamonu cejlońskiego
- 1/4 łyżeczki sproszkowanej wanilii
- sok wyciśnięty z 1 mandarynki (opcjonalnie)
- 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
- odrobina kurkumy (dla koloru)
Wykonanie
Wszystkie składniki Wegańskiego “Eggnog” miksuj w blenderze do momentu uzyskania kremowej konsystencji.
6 komentarzy
pyszne:) chętnie się skuszę…pozdrawiam
Serdecznie polecam 🙂 i równie serdecznie pozdrawiam 🙂
przepis naprawdę kuszący!!
p.s. – brodacze są the best! 😀
Zdecydowanie 🙂
Nie wiem, jak to zrobiłeś, ale byłam pewna, że mi do blendera spadło z nieba jakieś zbłąkane surowe jajco… W punkt!
Dziękuję Agata! Cieszę się, że smakowało 😀