Wegański Eggnog

by
Wegańska wersja świątecznego napoju, pitego w krajach anglosaskich i nie tylko :). 
Jeśli masz ochotę na wersję karaibską, mleko migdałowe zamień na mleko kokosowe. Smacznego!
 

Wegański Eggnog

Drukuj
Porcja dla: 1-2 Czas przygotowania:

Produkty

  • 1 kubek mleka migdałowego
  • 1 dojrzały banan (najlepiej mrożony)
  • 1 do 2 łyżek tahini (dobrej jakości)
  • 2 łyżki łuskanych ziaren konopii
  • 1 lub 2 figi (zależy od tego, jak słodkie lubisz koktajle)
  • 1/3 łyżeczki cynamonu cejlońskiego
  • 1/4 łyżeczki sproszkowanej wanilii
  • sok wyciśnięty z 1 mandarynki (opcjonalnie)
  • 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • odrobina kurkumy (dla koloru)

Wykonanie

Wszystkie składniki Wegańskiego “Eggnog” miksuj w blenderze do momentu uzyskania kremowej konsystencji.

You may also like

6 komentarzy

Kasia Rzepka 19 grudnia 2014 - 19:51

pyszne:) chętnie się skuszę…pozdrawiam

Reply
Blue Almonds 19 grudnia 2014 - 20:42

Serdecznie polecam 🙂 i równie serdecznie pozdrawiam 🙂

Reply
vea love green 20 grudnia 2014 - 10:45

przepis naprawdę kuszący!!
p.s. – brodacze są the best! 😀

Reply
Blue Almonds 20 grudnia 2014 - 10:51

Zdecydowanie 🙂

Reply
Agata 21 grudnia 2017 - 12:26

Nie wiem, jak to zrobiłeś, ale byłam pewna, że mi do blendera spadło z nieba jakieś zbłąkane surowe jajco… W punkt!

Reply
magda 25 stycznia 2018 - 22:36

Dziękuję Agata! Cieszę się, że smakowało 😀

Reply

Zostaw komentarz