Sałatka z bobu z miętą i zieloną pietruszką jest bardzo lekka i aromatyczna. Ten strączek, podobnie jak soja czy soczewica, jest doskonałym źródłem białka o wysokiej …
-
-
Mam dla was kolejny przepis, który warto wypróbować – Pomidorowy makaron ryżowy! 🍅🍝 To świetna propozycja na lekką i orzeźwiającą potrawę, idealną na letnie dni. Ugotujcie …
by magda -
Przepis banalnie prosty i zapewne wielu z Was takie rzeczy robi, ale wrzucam go na bloga, bo danie jest pyszne, proste i baardzo zdrowe! Makaron …
by magda -
Na moim blogu nie mogło zabraknąć zakwasu z żyta. Uwielbiam żurek, jego wersja roślinna często ląduje na naszym stole. Lekka i aromatyczna! Taka jak lubię! …
by magda -
Koreańskie kimchi to święty gral kiszonek, przynajmniej dla mnie ;). Ekstremalnie zdrowe i podniecająco pikantne. Kocham to zupełenie świeże w pierwszym dniu, jak i to …
by magda -
Meksykańska komosa ryżowa z czarną fasolą i kukurydzą jest bardzo łatwa do przygotowania, pełna protein i tak taka pyszna! To idealny przepis na lunch podczas …
by magda -
No cóż…., nie wiem jak Was zachęcić do zrobienia tego deseru. To jest petarda! Uwielbiam! I to nie tylko moja opinia ;).
by magda -
Migdałowy “Jogurt” to jeden z lepszych specjałów kuchni wegańskiej, który udało mi się zrobić w ostatnim czasie. “Jogurt” jest delikatnie słodki i zjawiskowo kremowy. Polubiłam …
by freelancer -
Hummus robi wielką furorę w naszym kraju . Oczywiście klasyczna jego wersja to ta zrobiona z cieciorki, ale czemu by nie poeksperymentować? Do czego bardzo …
by freelancer -
Kiszona kapusta lub ogórki to polskie klasyki obecne praktycznie w każdym domu pomiędzy Odrą a Bugiem. Kulinarnie rzadko jednak wychodzimy poza te tradycyjne przetwory. Osobiście …
by magda -
Imbirowy bulion z kapustą pekińską i delikatnymi pierożkami to chyba jedna z najpopularniejszych orientalnych zup. Możesz dowolnie zmieniać nadzienie pierożków. Najlepiej przygotować zupę na długo …
by magda -
Przepis dla wszystkich, którym nie w smak tłuste pączki, oponki i faworki :).
by freelancer