Przepis dla wszystkich, którym nie w smak tłuste pączki, oponki i faworki :).
Jabłkowy Donut - nietłusty pączek
DrukujProdukty
- 2 jabłka (słodkie i kruche)
- 3 do 6 łyżek dobrej jakości masła orzechowego (n.p. z nerkowców)
- wiórki kokosowe
- gorzkie kakao (najlepiej surowe)
- pokruszone orzechy laskowe (lub inne)
Wykonanie
1. Jabłka pokrój na cienkie plasterki (ok. 4 – 5 mm). Wytnij gniazda nasienne.
2. Każdy plasterek posmaruj masłem orzechowym, a następnie połowę plasterków posyp wiórkami kokosowymi, a drugą połowę naturalnym kakao i niewielką ilością pokruszonych orzechów.
I tyle 🙂
9 komentarzy
haha, chude te pączki 🙂 fajny pomysł na przekąskę czy deser 🙂
Bardzo lubię taką przekąskę 🙂 Uwielbiam 😉
świetne:)
Dziękuję 🙂
To jest już nas co najmniej dwie 🙂
😀 Troszkę przekorne danie 🙂
Liczy się złudzenie optyczne – oponki na tłusty czwartek 🙂 pyszne i zdrowe:-)
Złudzenie jest :), ale smak chociaż inny, też bardzo smakowity 🙂
Takie pączki to ja mogę jeść codziennie tonami 🙂