Niebieski Migdał | Zielony kolektyw
  • Strona główna
  • Zielony Kolektyw
    • O nas
    • Siostrzańskie i bratnie dusze Migdała
    • Książki
    • E-Book
    • Fotografia
  • Kuchnia roślinna
  • Sklep
  • Kontakt

Niebieski Migdał | Zielony kolektyw

Zielony kolektyw

  • Strona główna
  • Zielony Kolektyw
    • O nas
    • Siostrzańskie i bratnie dusze Migdała
    • Książki
    • E-Book
    • Fotografia
  • Kuchnia roślinna
  • Sklep
  • Kontakt
0
Kiszone i fermentowane

Kiszone Zielone Pomidory

by magda 28 września 2019
28 września 2019
Kiszone Zielone Pomidory | Niebieski Migdał

Nowe smaki w natarciu, czyli kiszone zielone pomidory. Ostrzegam,  że to nie ostatni przepis wykorzystujący szalony i zaskakujący czasem proces fementacji.

Kiszone pomidory są bardzo popularne na Ukrainie, ale zdecydowanie w wersji czerwonej. Plebiscyt przeprowadzony wśród znajomych wskazuje jednak jako zwycięzce właśnie te zielone, niedojrzałe. Możesz wykorzystać je do przygotowania sałatki lub jako samodzielny smakołyk.

Kiszone zielone pomidory to również pomysł jak wykorzystać ostatnie jesienne pomidory, które nie zdążą już dojrzeć!

 

Domowe przepisy Magdalena Pieńkos Niebieski Migdał#DobryFerment

Kiszone Zielone Pomidory

Drukuj
Porcja dla: 1-6 Czas przygotowania: 15 minut

Produkty

  • około 1 kg zielonych pomidorów
  • kawałek korzenia chrzanu
  • 1 liść chrzanu
  • 1 główka czosnku, przekrojona w poprzek
  • 2 gałązki kopru
  • 1 liść laurowy
  • 2 łyżeczki pieprzu cytrynowego, grubo mielonego
  • 1 i ½ wody + 1 i ½ łyżki soli

Wykonanie

  1. Przygotuj 2 litrowy słoik. Na dnie ułóż liście chrzanu, a następnie układaj pomidory, korzeń chrzanu,czosnek, koper i liść laurowy.
  2. W międzyczasie przygotuj solankę. Zagotuj wodę z solą, a następnie dodaj pieprz. Gdy lekko przestygnie, zalej pomidory. Zakręć słoik i odstaw

Notes

Pomidory nadają się do jedzenia juz po kilku dniach.

0 komentarz
10
FacebookPinterestEmail

You may also like

Kiszony Seler Naciowy

20 listopada 2020

Ogórki małosolne

6 czerwca 2020

Kiszona rzodkiewka z imbirem i syropem klonowym

6 maja 2020

Zakwas z buraków

12 grudnia 2019

Żywy Wegański Jogurt Kokosowy

1 lutego 2019

KOMBUCHA – jak zrobić?

26 czerwca 2018

Fermentowany Jogurt Jaglany z Nerkowcami i Wanilią

29 kwietnia 2018

Domowy Kwas Chlebowy

4 kwietnia 2018

Żytni zakwas na Wegański Żurek

20 marca 2018

Kiszony Szpinak

28 lutego 2018

Zostaw komentarz Anuluj odpowidź

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Zostańmy w kontakcie

Facebook Instagram

Moje autorskie książki

WEGEMANIA Magdalena Pieńkos Kuchnia Roślinna

Domowe przepisy Magdalena Pieńkos Niebieski Migdał

Książka_kuchnia weganska_Magdalena Pieńkos

Popularne przepisy

  • Owsianka z Siemieniem Lnianym na przemianę materii

  • Namaczanie orzechów i nasion. Jak to robić?

  • Kiszony Seler Naciowy

  • Kiszony Koper Włoski, czyli siejemy ferment zimą

  • Lekka i Orzeźwiająca Sałatka ze Szklistym Makaronem

Facebook

Facebook

Ostanie wpisy

  • Jabłkowy Donut – nietłusty pączek w Tłusty Czwartek

    10 lutego 2021
  • Wegańska Chai Masala

    7 lutego 2021

Newsletter

 Kto wie, może kiedyś otrzymasz ode mnie jakąś ciekawą wiadomość. Wszystko się może zdarzyć!

Instagram

  • Wypuszczamy w świat Ebook "Tea&Cake. Od ciasta do herbaty ..."☕️ pierwszy Ebook Niebieskiego Migdała , pierwszy wspólny Ebook Zielonego Kolektywu , kolejna publikacja wegańskich pyszności popełniona przez Magdę ale tym razem w tandemie z Iw ‍♀️ . W Ebooku znajdziecie 19 przepisów na ciasta, ciasteczka i desery. Wszystkie przepisy inspirowane herbatą, część z nich ma herbatę w swoim składzie, a dla reszty wybieramy najlepszy #teaparing. . Ebook Tea&Cake jest dla wszystkich, którzy tak jak my uwielbiają słodkości, wszystkie przepisy są wegańskie. . Tym razem skoncentrowałyśmy się na #teamherbatka ale wszystkie ciasta, ciasteczka i desery równie pysznie smakują z kawą. .
  • WEGAŃSKI PRZEPIS TYGODNIA na Weganizm, spróbujesz? od @empatiapl Duma . II miejsce ***P R Z E P I S Link w Bio
  • Prezentownik nie tylko świąteczny Przygotowałyśmy dla Was zestawienie firm z duszą, od których możecie zakupić wyjątkowe prezenty dla swoich bliskich. Od dłuższego czasu obserwujemy i podziwiamy ludzi, tworzących biznesy oparte na ich pasji. Wszyscy są wyjątkowi i nie tuzinkowi. Z niektórymi z nich mamy szczęścić się przyjaźnić, więc wiemy jak trudna bywa realizacja marzeń. Podzieliłyśmy prezenty na kategorie, linki prowadzą bezpośrednio do stron www, FB lub IG. W roku 2020 i w tym wyjątkowym świątecznym czasie warto się chwile zatrzymać i zastanowić nad ideą prezentów. Jaki jest najlepszy prezent ? Czy kupując prezent dajemy szczęście tylko obdarowywanemu? Odpowiedzi i Subiektywny
  • Najbardziej jesienne ciasteczka w naszym Ebooku "Tea & Cake" Nie musimy też dodawać, że najlepiej smakują z herbatą, pod kocem i w dobrym towarzystwie . ŻYTO & ORZECHY LASKOWE *****PRZEPIS *** . Przepis na ciasteczka znajdziecie na blogu Niebieskiego Migdała oraz w naszym Ebooku "Tea & Cake. Od ciasta do herbaty". Wszystkie nasze pomysły powstały z miłości do roślinnych słodkości i herbaty. W Ebooku pod każdym przepisem jest nasza rekomendacja smaku herbaty, która tworzy z nim idealne połączenie #teaparing . Ciasteczka Żyto & Orzech genialnie smakują z zieloną herbatą z lukrecją, a sam przepis zawiera w sobie korzenny rooibos. Nasze
  • JAGIELNIK CZARNY SEZAM & FIGA *****PRZEPIS *** . Bez pieczenia, bez glutenu i bez zbędnych ceregieli. Specjalnie dla miłośników roślinnych słodkości. . Zielony Kolektyw z Niebieski Migdał #KuchniaRoślinna zakochany jest w herbatach kraftowych od Kasi z @brownhouseandtea . Jagielnik smakuje nam najbardziej z Rosalbą - czarną herbatą z pąkami róż. . ➡️ Link w BIO . Wypróbuj i wpadnij do nas w Cyber Monday po E-booka Tea&Cake ☕️ . Piękny talerz ceramiczny od @ceramika_arkadia_boleslawiec #ceramikabolesławiec #polishpottery . #vegerozpusta #vegerozkosz #vegeprzepisy #vegetarianrecipes #vegefood #niebieskimigdał #zielonykolektyw #plantbased #foodporn #healthylifestyle #veganrecipes #veganlife #foodphotography #veganbreakfast #vegangirl #cojedzweganie #cojedzaweganie #weganizm #dietaroslinna #weganka #wegańskie #zdrowejedzenie #żrętrawę
  • Kto chętny na pączkowy reset? Polecają sie surowe jabłkowe donaty Przepis czeka na blogu #NiebieskiMigdał #wegemania #wegańskieprzepisy #weganizm #wege #vegan #vegansofig #zdrowo #zdrowojem #zdrowejedzenie #veganpower #veganlife #govegan #stayhealthy #roslinniejemy #kuchniaroslinna #dietaroslinna #wiemcojem #jabłka
  • Bardzo się cieszymy, że spodobał się Wam nasz subiektywny prezentownik świąteczny Radość i miłość należy szerzyć! Oczywiście, nie tylko od święta Dlatego mamy dla Was Konkurs! Nie będzie to zwyczajny konkurs! Będziemy zalewać fb i Ig falami pięknych i prawdziwych słów o naszych przyjaciołach . Na herbacianych przyjaciół czekają 4 zestawy blendów herbacianych od @brownhouseandtea + ebook TEA&CAKE" od Nas . Co należy zrobić? Niewiele . Oznacz i napisz w komentarzu kilka słów o swojej_im / przyjaciółce_cielu. W dzisiejszym, szybkim świecie zapominamy mówić, za co ich cenimy i kochamy. Pamiętaj, żeby polubić Niebieski Migdał #KuchniaRoślinna ioraz @brownhouseandtea . Udostępnij nasz
  • Mamy zwycięzców Dziękujemy za wszystkie piękne słowa dotyczące przyjaźni, bardzo nas wzruszyły. . Mamy nadzieje, że spotkacie się przy herbacie od @brownhouseandtea , czekamy na Wasze wspólne zdjęcia i recenzje eBooka "Tea&Cake"✨ Zwyciężczyniami zostają: ☕️ @kjasny_fotografia ☕️ @malomiasteczkowaruda i ich przyjaciółki @joannawach_makeup i @m.renusz ♥♥ . Zapraszamy do kontaktu na DM . Przepis na tartę dyniową z rooibosem od @brownhouseandtea znajdziecie w Ebooku "Tea&Cake" . . . #wege #cojedzaweganie #weganizm #wegetariańskieprzepisy #vegerozkosz #vegesłodycze #vegesłodycze #teamherbatka #wegeciacho #wegeciachodokawy #wegetariańskie #wegeciasto #wegetariańskie #weganizmdlabiednychileniwych #weganskiejedzenie #zdrowejedzenie #veganpower #besttovegan #weganiepolska #instavegan #veganlove #polishvegan #foodporn #veganlife #teatime #veganebook #wegebaza #wegemania
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

NIE BĄDŹ SZARAKIEM | KIKOMO


Wracaj na górę