Niebieski Migdał | Zielony kolektyw
  • Strona główna
  • Zielony Kolektyw
    • O mnie
    • Team “Niebieski Migdał”
    • Siostrzańskie i bratnie dusze Migdała
    • Książki
    • E-Book
    • Fotografia
  • Kuchnia roślinna
  • Sklep
  • Kontakt

Niebieski Migdał | Zielony kolektyw

Zielony kolektyw

  • Strona główna
  • Zielony Kolektyw
    • O mnie
    • Team “Niebieski Migdał”
    • Siostrzańskie i bratnie dusze Migdała
    • Książki
    • E-Book
    • Fotografia
  • Kuchnia roślinna
  • Sklep
  • Kontakt
0
Kiszone i fermentowane

Fermentowany Jogurt Jaglany z Nerkowcami i Wanilią

by magda 29 kwietnia 2018
29 kwietnia 2018
Wegański jogurt jaglany_przepisy Niebieski Migdał

Domowy jogurt wegański z kaszy jaglanej i nerkowców z żywymi kulturami bakterii. Pyszny z owocami, musli lub dodadek do innych dań. To wymarzony dodatek do naleśników i pankejków.

CHCESZ ZWIĘKSZYĆ ILOŚC PROBIOTYKÓW W TWOJEJ DIECIE? ZOBACZ INNE PRZEPISY : KISZONE I FERMENTWANE

Domowe przepisy Magdalena Pieńkos Niebieski Migdał#DobryFerment

Wegański Jogurt Jaglany

Drukuj
Porcja dla: 1-4 Czas przygotowania: 5 minut + fermentacja

Produkty

  • 2 kubki ugotowanej kaszy jaglanej
  • ¾ kubka orzechów nerkowca
  • ¾ kubka mleka sojowego lub kokosowego, dobrej jakości
  • 1 łyżka nierafinowanego cukru lub syropu klonowego
  • STARTER – 1 łyżka wody z kiszonych jabłek lub gruszek lub 1 porcja bakterii jogurtu
  • miąższ z ½ wanilii

Wykonanie

  1. Miksuj wszystkie składniki, za wyjątkiem STARTERA do momentu uzyskania kremowej konsystencji. Odczekaj, aż masa przestygnie i dodaj wody z kiszonki lub porcje bakterii. Delikatnie wymieszaj drewnianą łyżką.
  2. Przełóż krem do szklanego lub plastikowego naczynia. Wcześniej powinien być wyparzony.
  3. Odstaw na 12-36 godziny w miejsce o temperaturze pokojowej (15-20 st.C). Gotowy jogurt jest lekko kwaśny. Po tym czasie przechowuj go w lodówce.

jogurt
0 komentarz
0
FacebookPinterestEmail

You may also like

Żytni zakwas na Wegański Żurek

12 kwietnia 2022

Kimchi tradycyjne, aczkolwiek wegańskie

21 listopada 2021

Kiszony Koper Włoski, czyli siejemy ferment zimą

25 kwietnia 2021

Kiszony Seler Naciowy

20 listopada 2020

Ogórki małosolne

6 czerwca 2020

Kiszona rzodkiewka z imbirem i syropem klonowym

6 maja 2020

Zakwas z buraków

12 grudnia 2019

Kiszone Zielone Pomidory

28 września 2019

Żywy Wegański Jogurt Kokosowy

1 lutego 2019

KOMBUCHA – jak zrobić?

26 czerwca 2018

Zostaw komentarz Anuluj odpowidź

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Zostańmy w kontakcie

Facebook Instagram

Moje autorskie książki

WEGEMANIA Magdalena Pieńkos Kuchnia Roślinna

Domowe przepisy Magdalena Pieńkos Niebieski Migdał

Książka_kuchnia weganska_Magdalena Pieńkos

Popularne przepisy

  • Owsianka z Siemieniem Lnianym na przemianę materii

  • Kiszona Czerwona Cebula z Ziołami Prowansalskimi

  • Namaczanie orzechów i nasion. Jak to robić?

  • Domowy Kwas Chlebowy

  • Kimchi tradycyjne, aczkolwiek wegańskie

Facebook

Facebook

Ostanie wpisy

  • Makaron z soczewicy z pachnącymi pomidorami

    29 czerwca 2022
  • Żytni zakwas na Wegański Żurek

    12 kwietnia 2022

Newsletter

 Kto wie, może kiedyś otrzymasz ode mnie jakąś ciekawą wiadomość. Wszystko się może zdarzyć!

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

NIE BĄDŹ SZARAKIEM | KIKOMO


Wracaj na górę