Mleko z Nerkowców i Daktyli

by

Aromatyczne i delikatne mleko waniliowe z nerkowców i daktyli. Idealny dodatek do musli, granoli czy porannej kaszy jaglanej z owocami.

Mleko z Nerkowców i Daktyli

Drukuj
Porcja dla: 1-6 Czas przygotowania:

Produkty

  • 1 szkl. namoczonych nerkowców
  • 6 namoczonych daktyli
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1/3 laski wanilii lub 3/4 łyżeczki ekstraktu z wanilii
  • 4 szkl. wody źródlanej lub filtrowanej
  • 2 łyżki czystego syropu klonowego (opcjonalnie)

Wykonanie

  1. Wszystkie składniki zmiksuj w blenderze, a następnie odsącz miąższ przez torebkę do przygotowania mleka lub po prostu ściereczkę.
  2. Namoczenie daktyli ma ułatwić miksowanie składników mleka z nerkowców.
    Mleko można przechowywać w lodówce do ok. tygodnia.

Notes

Mleko z nerkowców idealnie nadaje się jako baza np. do Cappuccino Smoothie , Owsiano-Bananowego Smoothie, czy Czekoladowego Smoothie .

4 komentarze
1

You may also like

4 komentarze

Karmel-itka. 8 maja 2014 - 15:53

robiłam z migdałów :] świetna sprawa!

Reply
MagPie 8 maja 2014 - 16:41

tak, z migdałów też jest smaczne 🙂

Reply
Ania 21 stycznia 2020 - 21:15

Wodę z moczenia nwrkowców wylać czy zużyć do miksowania?

Reply
magda 21 stycznia 2020 - 21:38

Wodę wylać, a miksować ze świeżą wodą 🙂

Reply

Zostaw komentarz