Prosta rzecz, a cieszy :D. Niezwykle smaczne danie i baaaardzo na czasie. Świeże, słodkie truskawki z mlekiem kokosowym w towarzystwie aromatycznego ryżu jaśminowego.
Kokosowy Ryż Jaśminowy z Truskawkami
DrukujProdukty
- 200 g ryżu jaśminowego (2 woreczki)
- 1 kubek pokrojowych truskawek (lub więcej)
- 3/4 kubka płynnego mleka kokosowego
- 2 do 3 łyżek syropu klonowego (lub cukru brzozowego)
Wykonanie
- Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Gotowy ryż wyłóż na talerze, posyp pokrojonymi truskawkami, polej mlekiem kokosowym i syropem klonowym. Gotowe!
Notes
Ilość poszczególnych składników najlepiej dostawać do swojego smaku :).
8 komentarzy
Idealne smaki <3
Wygląda wspaniale Kocham ryż jaśminowy 🙂
świetne danie – jeden z moich ulubionych sposobów na ryż jaśminowy – jest tak aromatyczny, a z mleczkiem kokosowym tworzy idealny duet 🙂
Klasycznie, idealnie 😀
Dzięki :), ten zestaw jest naprawdę idealny 🙂
Też go kocham 😉
😀
Dokładnie 🙂