Niebieski Migdał | Zielony kolektyw
  • Strona główna
  • Zielony Kolektyw
    • O mnie
    • Team “Niebieski Migdał”
    • Siostrzańskie i bratnie dusze Migdała
    • Książki
    • E-Book
    • Fotografia
  • Kuchnia roślinna
  • Sklep
  • Kontakt

Niebieski Migdał | Zielony kolektyw

Zielony kolektyw

  • Strona główna
  • Zielony Kolektyw
    • O mnie
    • Team “Niebieski Migdał”
    • Siostrzańskie i bratnie dusze Migdała
    • Książki
    • E-Book
    • Fotografia
  • Kuchnia roślinna
  • Sklep
  • Kontakt
0
Kiszone i fermentowane

Kiszony Szpinak

by magda 28 lutego 2018
28 lutego 2018
Kiszony szpinak Przepis _Niebieski Migdał

Kiszony szpinak jest zdrowy, pyszny i tyle :D. Podobnie jak szczaw nie traci z postępem fermentacji swojego pieknego, intensywnie zielonego koloru. Dla mnie ten przepis i zdjecie, to wyjątkowy moment. Osatnia fotografia do książki, która teraz się tworzy w zakamarkach wydawnictwa.

100 przepisów na kiszonki w księgarniach już naprawedę niedługo!!!

 

Domowe przepisy Magdalena Pieńkos Niebieski Migdał#DobryFerment

Kiszony Szpinak

Drukuj
Porcja dla: 1-4 Czas przygotowania: 10 minut+kiszenie

Produkty

  • 250 g szpinaku
  • 2 do 3 ząbków czosnku
  • ¼ łyżki soli himalajskiej
  • 1 łyżeczka soku z cytryny

Wykonanie

  1. Szpinak umyj i pokrój na paseczki, ok 1 cm.
  2. Wymieszaj z solą i drobno pokrojonym czosnkiem.
  3. Przełóż do słoika lekko ugniatając. Odstaw w chłodne miejsce.

szpinak
10 komentarzy
3
FacebookPinterestEmail

You may also like

Żytni zakwas na Wegański Żurek

12 kwietnia 2022

Kimchi tradycyjne, aczkolwiek wegańskie

21 listopada 2021

Kiszony Koper Włoski, czyli siejemy ferment zimą

25 kwietnia 2021

Kiszony Seler Naciowy

20 listopada 2020

Ogórki małosolne

6 czerwca 2020

Kiszona rzodkiewka z imbirem i syropem klonowym

6 maja 2020

Zakwas z buraków

12 grudnia 2019

Kiszone Zielone Pomidory

28 września 2019

Żywy Wegański Jogurt Kokosowy

1 lutego 2019

KOMBUCHA – jak zrobić?

26 czerwca 2018

10 komentarzy

Natalia 12 marca 2018 - 12:02

A jak długo trzeba kisić szpinak? I rozumiem że trzeba słoik zakręcić? I jakdstawic w ciem e miejsce?

Reply
magda 20 marca 2018 - 20:46

Tak jak we wszyskich kiszonkach warto po 2 dniach odkręcić lekko i odgazowac , jesli jest potrzeba :). Najlepiej trzymać w temperaturze pokojowej, ale bez bezpośredniego wystawienia na słońce, więc w ciemne miejsce :)Szpinak mozna jesć już po 3-4 dniach 🙂

Reply
Megan 20 września 2018 - 11:34

czy Twoj szpinak po ukiszeniu osiadł w słoiku? bo mój oklapł zupełnie

Reply
magda 20 września 2018 - 15:33

Mój nie opadł, był nadal jędry. Może to kwesia samego selera?

Reply
Megan 8 października 2018 - 10:20

Magdo, ale jakiego selera? 🙂 rozumiem że szpinaku 🙂 wypróbuję jeszcze raz z inną odmianą

Reply
magda 15 października 2018 - 20:20

Oczywiście, przepraszam, pisemne przejęzyczenie ;), zdarza mi się to :/ czasem

Reply
Anna 23 września 2018 - 08:28

Czy do kiszenia nadaje się zamrożony wcześniej szpinak?

Reply
magda 23 września 2018 - 20:49

Wg mnie niestety się nie nadaje :(. Na szczęście teraz łatwo kupić swieży 🙂

Reply
Iwona 3 listopada 2018 - 03:07

Wlasnie wpadlo mi pomysl zeby zrobic zakwas3z zielonych pomidorow, co z tego wyjdzie to nie wiem.

Reply
magda 20 listopada 2018 - 19:55

Iwona, ciekawy pomsył :). Czekam na efekty 🙂

Reply

Zostaw komentarz Anuluj odpowidź

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Zostańmy w kontakcie

Facebook Instagram

Moje autorskie książki

WEGEMANIA Magdalena Pieńkos Kuchnia Roślinna

Domowe przepisy Magdalena Pieńkos Niebieski Migdał

Książka_kuchnia weganska_Magdalena Pieńkos

Popularne przepisy

  • Owsianka z Siemieniem Lnianym na przemianę materii

  • Kiszona Czerwona Cebula z Ziołami Prowansalskimi

  • Namaczanie orzechów i nasion. Jak to robić?

  • Domowy Kwas Chlebowy

  • Kimchi tradycyjne, aczkolwiek wegańskie

Facebook

Facebook

Ostanie wpisy

  • Makaron z soczewicy z pachnącymi pomidorami

    29 czerwca 2022
  • Żytni zakwas na Wegański Żurek

    12 kwietnia 2022

Newsletter

 Kto wie, może kiedyś otrzymasz ode mnie jakąś ciekawą wiadomość. Wszystko się może zdarzyć!

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

NIE BĄDŹ SZARAKIEM | KIKOMO


Wracaj na górę