Jabłka, rabarbar i cynamon. Czy istnieje lepsze połączenie :)?
Jabłecznik z Rabarbarem
DrukujProdukty
- 2 kubki mąki (ja użyłam kokosowej i orkiszowej w proporcji 1:1)
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 łyżeczki cynamonu + 1 łyżeczka do posypania po wierzchu
- 3 łyżki mielonego siemienia lnianego + 9 łyżek wody
- 1 kubek mleka kokosowego
- 3 do 4 łyżek roztopionego oleju kokosowego
- kilka kropel olejku migdałowego (opcjonalnie)
- 2 jabłka (starte na tarce o grubych oczkach)
- 2 dojrzałe banany (rozgniecione widelcem)
- 2 do 4 lasek rabarbaru (ok 2 - 3 kubków pokrojonego w plasterki)
- + 1 łyżeczka cukru brzozowego do posypania ciasta
12 komentarzy
nie, nie ma lepszego! aż mi się zamarzył taki cudowny jabłecznik 🙂
Swietny przepis. Mam tylko jedno pytanie. Jaka srednica formy? Pozdrawiam :-P.
Dziękuję :). Moja ma ok. 26 cm. Miłego dnia i pieczenia 😀
😀
uwielbiam rabarbar, chętnie zrobię takie pysznie wyglądające ciasto 🙂
Zachwyca wyglądem zachwyca smakiem! *-*
Jaką mąkę zamiast orkiszowej?
aż jestem ciekawa smaku!
Wg mnie powinno się udać z każdą 🙂
Dziękuję! Miło mi, że Ci się podoba 🙂
Rabarbar rządzi 😀
Zapraszam do próbowania 🙂