Trufle orzechowo – migdałowe

by

Trufle orzechowo - migdałowe

Drukuj
Porcja dla: 1-6 Czas przygotowania:

Produkty

  • 3/4 szklanki wiórek migdałowych* lub po prostu migdały
  • 1/2 szklanki orzechów laskowych
  • 8 suszonych na słońcu fig
  • 6 łyżek wiórek kokosowych
  • 5 kropel olejku migdałowego
  • sezam, wiórki kokosowe do obtoczenia trufli

Wykonanie

  1. W blenderze zmiksuj wszystkie składniki.
  2. Z powstałej masy można już formować kulki.
  3. Ostatni krok, to obtoczenie ich w sezamie, wiórkach, …, w tym co  lubisz :). Kulki przechowuj w lodówce.

Notes

*wiórki migdałowe to efekt uboczny produkcji mleka migdałowego.

 

0 komentarz
0

You may also like

Zostaw komentarz