Niebieski Migdał | Zielony kolektyw
  • Strona główna
  • Zielony Kolektyw
    • O mnie
    • Team “Niebieski Migdał”
    • Siostrzańskie i bratnie dusze Migdała
    • Książki
    • E-Book
    • Fotografia
  • Kuchnia roślinna
  • Sklep
  • Kontakt

Niebieski Migdał | Zielony kolektyw

Zielony kolektyw

  • Strona główna
  • Zielony Kolektyw
    • O mnie
    • Team “Niebieski Migdał”
    • Siostrzańskie i bratnie dusze Migdała
    • Książki
    • E-Book
    • Fotografia
  • Kuchnia roślinna
  • Sklep
  • Kontakt
0
Desery

Surowe Czekoladki z Masła Kakaowego

by 12 kwietnia 2017
12 kwietnia 2017
Czekoladki z masła kakaowego

Z okazji Dnia Czekolady kolejna odsłona pysznych i zdrowych czekoladek :).

Czekoladki

Drukuj
Porcja dla: 1-12 Czas przygotowania: 20 minut

Produkty

  • 70 ml masła kakaowego
  • 30 ml oleju kokosowego
  • 3 łyżki syropu z agawy
  • 2 czubate łyżki surowego kakao
  • Nadzienie: owoce goji, ziarna konopi, orzechy laskowe, cynamon, chili, kruszone ziarna kakaowca, nerkowce, pistacje, ... , cokolwiek lubisz lub po prosty co przyjdzie Ci do głowy.

Wykonanie

  1. Roztop w ciepłej kąpieli olej koksowy i masło kakaowe (w ciepłej, nie gorącej).
  2. Dodaj kakao i syrop z agawy. Dokładnie wymieszaj.
  3. Wlej masę do foremek na czekoladki (około 3/4 foremki)  i uzupełnij ulubionym nadzieniem.
kakao
2 komentarze
0
FacebookPinterestEmail

You may also like

Czekoladowy krem z fasoli z nutką pomarańczy i...

17 maja 2022

Jabłkowy Donut – nietłusty pączek w Tłusty Czwartek

10 lutego 2021

Pieczone Jabłka z Kremem Jaglanym i Różą

2 lutego 2020

Sezamki z Komosy ryżowej

28 listopada 2019

Bananowa Quesadillas

28 kwietnia 2019

Kokosowy krem z pietruszki z makiem

2 lipca 2018

Sezamowy Serek z Tofu z Porzeczkami

16 lipca 2017

Budyń Jaglany z Mango i Malinami

9 lipca 2017

Mus Truskawka & Chia

20 czerwca 2017

Piernikowe Trufle Figa & Orzech

20 grudnia 2016

2 komentarze

Karmel-itka. 13 kwietnia 2014 - 09:03

domowe czekoladki, to jet to!

Reply
MagPie 13 kwietnia 2014 - 10:37

Moje ulubione to czekoladki z chili i goji 🙂

Reply

Zostaw komentarz Anuluj odpowidź

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Zostańmy w kontakcie

Facebook Instagram

Moje autorskie książki

WEGEMANIA Magdalena Pieńkos Kuchnia Roślinna

Domowe przepisy Magdalena Pieńkos Niebieski Migdał

Książka_kuchnia weganska_Magdalena Pieńkos

Popularne przepisy

  • Owsianka z Siemieniem Lnianym na przemianę materii

  • Białe Brownies z Fasoli

  • Namaczanie orzechów i nasion. Jak to robić?

  • Fermentowany sos chili

  • Quiche z Suszonymi Pomidorami, Szpinakiem & Tofu

Facebook

Facebook

Ostanie wpisy

  • Sałatka z Bobu z Miętą i Zieloną Pietruszką

    3 lipca 2023
  • Makaron z brązowego ryżu z pomidorowo-paprykową cieciorką

    1 lipca 2023

Newsletter

 Kto wie, może kiedyś otrzymasz ode mnie jakąś ciekawą wiadomość. Wszystko się może zdarzyć!

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

NIE BĄDŹ SZARAKIEM | KIKOMO


Wracaj na górę