Niebieski Migdał | Zielony kolektyw
  • Strona główna
  • Zielony Kolektyw
    • O mnie
    • Team “Niebieski Migdał”
    • Siostrzańskie i bratnie dusze Migdała
    • Książki
    • E-Book
    • Fotografia
  • Kuchnia roślinna
  • Sklep
  • Kontakt

Niebieski Migdał | Zielony kolektyw

Zielony kolektyw

  • Strona główna
  • Zielony Kolektyw
    • O mnie
    • Team “Niebieski Migdał”
    • Siostrzańskie i bratnie dusze Migdała
    • Książki
    • E-Book
    • Fotografia
  • Kuchnia roślinna
  • Sklep
  • Kontakt
0
Desery

Surowe Czekoladki z Masła Kakaowego

by 12 kwietnia 2017
12 kwietnia 2017
Czekoladki z masła kakaowego

Z okazji Dnia Czekolady kolejna odsłona pysznych i zdrowych czekoladek :).

Czekoladki

Drukuj
Porcja dla: 1-12 Czas przygotowania: 20 minut

Produkty

  • 70 ml masła kakaowego
  • 30 ml oleju kokosowego
  • 3 łyżki syropu z agawy
  • 2 czubate łyżki surowego kakao
  • Nadzienie: owoce goji, ziarna konopi, orzechy laskowe, cynamon, chili, kruszone ziarna kakaowca, nerkowce, pistacje, ... , cokolwiek lubisz lub po prosty co przyjdzie Ci do głowy.

Wykonanie

  1. Roztop w ciepłej kąpieli olej koksowy i masło kakaowe (w ciepłej, nie gorącej).
  2. Dodaj kakao i syrop z agawy. Dokładnie wymieszaj.
  3. Wlej masę do foremek na czekoladki (około 3/4 foremki)  i uzupełnij ulubionym nadzieniem.
kakao
2 komentarze
0
FacebookPinterestEmail

You may also like

Czekoladowy krem z fasoli z nutką pomarańczy i...

17 maja 2021

Jabłkowy Donut – nietłusty pączek w Tłusty Czwartek

10 lutego 2021

Pieczone Jabłka z Kremem Jaglanym i Różą

2 lutego 2020

Sezamki z Komosy ryżowej

28 listopada 2019

Bananowa Quesadillas

28 kwietnia 2019

Kokosowy krem z pietruszki z makiem

2 lipca 2018

Sezamowy Serek z Tofu z Porzeczkami

16 lipca 2017

Budyń Jaglany z Mango i Malinami

9 lipca 2017

Mus Truskawka & Chia

20 czerwca 2017

Piernikowe Trufle Figa & Orzech

20 grudnia 2016

2 komentarze

Karmel-itka. 13 kwietnia 2014 - 09:03

domowe czekoladki, to jet to!

Reply
MagPie 13 kwietnia 2014 - 10:37

Moje ulubione to czekoladki z chili i goji 🙂

Reply

Zostaw komentarz Anuluj odpowidź

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Zostańmy w kontakcie

Facebook Instagram

Moje autorskie książki

WEGEMANIA Magdalena Pieńkos Kuchnia Roślinna

Domowe przepisy Magdalena Pieńkos Niebieski Migdał

Książka_kuchnia weganska_Magdalena Pieńkos

Popularne przepisy

  • Owsianka z Siemieniem Lnianym na przemianę materii

  • Kiszona Czerwona Cebula z Ziołami Prowansalskimi

  • Namaczanie orzechów i nasion. Jak to robić?

  • Domowy Kwas Chlebowy

  • Cynamonowe Muffiny z Białej Fasoli

Facebook

Facebook

Ostanie wpisy

  • Makaron z soczewicy z pachnącymi pomidorami

    29 czerwca 2022
  • Żytni zakwas na Wegański Żurek

    12 kwietnia 2022

Newsletter

 Kto wie, może kiedyś otrzymasz ode mnie jakąś ciekawą wiadomość. Wszystko się może zdarzyć!

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

NIE BĄDŹ SZARAKIEM | KIKOMO


Wracaj na górę