Z okazji Dnia Czekolady kolejna odsłona pysznych i zdrowych czekoladek :).
Czekoladki
DrukujProdukty
- 70 ml masła kakaowego
- 30 ml oleju kokosowego
- 3 łyżki syropu z agawy
- 2 czubate łyżki surowego kakao
- Nadzienie: owoce goji, ziarna konopi, orzechy laskowe, cynamon, chili, kruszone ziarna kakaowca, nerkowce, pistacje, ... , cokolwiek lubisz lub po prosty co przyjdzie Ci do głowy.
Wykonanie
- Roztop w ciepłej kąpieli olej koksowy i masło kakaowe (w ciepłej, nie gorącej).
- Dodaj kakao i syrop z agawy. Dokładnie wymieszaj.
- Wlej masę do foremek na czekoladki (około 3/4 foremki) i uzupełnij ulubionym nadzieniem.
2 komentarze
domowe czekoladki, to jet to!
Moje ulubione to czekoladki z chili i goji 🙂