Kremowy, delikatny i zdrowy “sernik” z nerkowców, o zniewalającym połączeniu róży i wanilii. Bez cukru, bez nabiału i bez glutenu.
Wegański
Drukuj
Produkty
- Spód:
- 1 szkl. migdałów
- 1 szkl. daktyli
- 1/3 szkl. wiórków kokosowych
- 2-3 łyżki wody różanej
- Krem
- 200 g nerkowców, wcześniej namoczonych (2-4 godziny)
- 3/4 szkl. płynnego mleka kokosowego
- 3 łyżki syropu z agawy lub klonowego
- 2 łyżki wody różanej
- 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
Wykonanie
Wykonanie ciasta:
1. Migdały zmiel na mączkę
2. Dodaj daktyle, wiórki i wodę różaną. Miksuj, aż składniki się połączą.
3. Równo rozłóż ciasto w tortownicy lub formie na tartę (ok. 20 cm)
4. Wstaw do lodówki
Wykonanie kremu:
1. Orzechy, mleko, syrop klonowy, wodę różaną i wanilię zmiksuj na gładko w mocnym blenderze.
2. Wylej nadzienie na ciasto
3. Rozprowadź równomiernie i udekoruj owocami goji, kruszonymi ziarnami kakao lub tym co lubisz 🙂
4. Schładzaj przez co najmniej 2 godziny (pierwsza godzina może być w zamrażarce).
Przechowuj w lodówce.
Wegański
DrukujProdukty
- Spód:
- 1 szkl. migdałów
- 1 szkl. daktyli
- 1/3 szkl. wiórków kokosowych
- 2-3 łyżki wody różanej
- Krem
- 200 g nerkowców, wcześniej namoczonych (2-4 godziny)
- 3/4 szkl. płynnego mleka kokosowego
- 3 łyżki syropu z agawy lub klonowego
- 2 łyżki wody różanej
- 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
Wykonanie
Wykonanie ciasta:
1. Migdały zmiel na mączkę
2. Dodaj daktyle, wiórki i wodę różaną. Miksuj, aż składniki się połączą.
3. Równo rozłóż ciasto w tortownicy lub formie na tartę (ok. 20 cm)
4. Wstaw do lodówki
Wykonanie kremu:
1. Orzechy, mleko, syrop klonowy, wodę różaną i wanilię zmiksuj na gładko w mocnym blenderze.
2. Wylej nadzienie na ciasto
3. Rozprowadź równomiernie i udekoruj owocami goji, kruszonymi ziarnami kakao lub tym co lubisz 🙂
4. Schładzaj przez co najmniej 2 godziny (pierwsza godzina może być w zamrażarce).
Przechowuj w lodówce.
3 komentarze
ten następny w planach 🙂
ile powinno się wlać wody różanej do masy kkremowej??? też 2-3 łyżki??
Około 2 łyżek :), już poprawiam przepis 😉