Niebieski Migdał | Zielony kolektyw
  • Strona główna
  • Zielony Kolektyw
    • O mnie
    • Team “Niebieski Migdał”
    • Siostrzańskie i bratnie dusze Migdała
    • Książki
    • E-Book
    • Fotografia
  • Kuchnia roślinna
  • Sklep
  • Kontakt

Niebieski Migdał | Zielony kolektyw

Zielony kolektyw

  • Strona główna
  • Zielony Kolektyw
    • O mnie
    • Team “Niebieski Migdał”
    • Siostrzańskie i bratnie dusze Migdała
    • Książki
    • E-Book
    • Fotografia
  • Kuchnia roślinna
  • Sklep
  • Kontakt
0
Śniadania

Granola Kokos & Kardamon

by 12 lutego 2016
12 lutego 2016

Chrupiące i pachnące musli, duże lepsze i zdrowsze od nawet najlepszego, kupionego w sklepie. Świetny dodatek do owoców, jogurtu lub mleka roślinnego.

Granola Kokos & Kardamon

Drukuj
Porcja dla: 2-4 Czas przygotowania: 50 minut

Produkty

  • 4 kubki tradycyjnych płatków owsianych
  • 1/2 kubka nasion słonecznika
  • 1 kubek nasion sezamu niełuskanego
  • 1 kubek wiórków kokosowych (100 g)
  • 1 łyżeczka mielonego kardamonu
  • 1/3 kubka roztopionego oleju kokosowego
  • 1/4 kubka syropu klonowego
  • 1 kubek płatków kokosowych (50 g)
  • 1/2 kubka morwy (pokrojonej na mniejsze kawałki, jeśli są duże)

Wykonanie

  1. Rozgrzej piekarnik do temp. 160 st.C.
  2. Wymieszaj razem płatki owsiane, nasiona, wiórki kokosowe, kardamon i sól.
  3. Dodaj roztopiony olej kokosowy i syrop klonowy. Rozłóż masę równomiernie na wyłożonej papierem do pieczenia dużej blasze. Piecz przez ok 25 minut (płatki powinny się lekko złote), mieszając od czasu do czasu.
  4. Następnie wymieszaj z płatkami kokosowymi i piecz dodatkowe 10-15 minut.
  5.  Wyciągnij i wymieszaj z morwą. Odstaw do wychłodzenia. Przechowuj w zamkniętym pojemniku.

Notes

U mnie (na zdjęciu) poszatkowane jabłka, mleko z pestek dyni i granola. 

płatki owsiane
7 komentarzy
0
FacebookPinterestEmail

You may also like

Wegański Migdałowy “Jogurt”

15 maja 2021

Hummus z Białej Fasoli i Rukoli

13 maja 2021

Wegański Eggnog

17 listopada 2020

Jaglanka z gorącymi morelami

13 października 2020

Pieczone Jabłka z Kremem Jaglanym i Różą

2 lutego 2020

Malinowo – Jabłkowa Nocna Owsianka z Granolą

24 października 2019

Gryczana Granola Pekan & Śliwka

21 października 2019

Bananowa Quesadillas

28 kwietnia 2019

Żywy Wegański Jogurt Kokosowy

1 lutego 2019

Roślinna Szakszuka

25 września 2018

7 komentarzy

Dziurawy Kocioł 12 lutego 2016 - 14:18

Wygląda bosko! Powiedziałabym wręcz, że jest w moim stylu. 🙂
http://www.dziurawykociol.pl

Reply
Blue Almonds 12 lutego 2016 - 14:48

No to gratuluję dobrego smaku 😀

Reply
Daria 12 lutego 2016 - 16:40

to mleko z pestek dyni ciągle mnie kusi, ma cudowny kolor! a granola chyba jeszcze bardziej,bo uwielbiam takie chrupiące, zdrowe śniadania 🙂

Reply
Kasia knifeandspoon 15 lutego 2016 - 10:47

Dla mnie wow… jestem skuszona 🙂

Reply
kikimora 18 lutego 2016 - 00:53

Idealna!

Reply
Blue Almonds 18 lutego 2016 - 09:37

🙂

Reply
Blue Almonds 18 lutego 2016 - 09:37

Dziękuję 🙂

Reply

Zostaw komentarz Anuluj odpowidź

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Zostańmy w kontakcie

Facebook Instagram

Moje autorskie książki

WEGEMANIA Magdalena Pieńkos Kuchnia Roślinna

Domowe przepisy Magdalena Pieńkos Niebieski Migdał

Książka_kuchnia weganska_Magdalena Pieńkos

Popularne przepisy

  • Owsianka z Siemieniem Lnianym na przemianę materii

  • Kiszona Czerwona Cebula z Ziołami Prowansalskimi

  • Namaczanie orzechów i nasion. Jak to robić?

  • Domowy Kwas Chlebowy

  • Cynamonowe Muffiny z Białej Fasoli

Facebook

Facebook

Ostanie wpisy

  • Makaron z soczewicy z pachnącymi pomidorami

    29 czerwca 2022
  • Żytni zakwas na Wegański Żurek

    12 kwietnia 2022

Newsletter

 Kto wie, może kiedyś otrzymasz ode mnie jakąś ciekawą wiadomość. Wszystko się może zdarzyć!

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

NIE BĄDŹ SZARAKIEM | KIKOMO


Wracaj na górę