Niebieski Migdał | Zielony kolektyw
  • Strona główna
  • Zielony Kolektyw
    • O mnie
    • Team “Niebieski Migdał”
    • Siostrzańskie i bratnie dusze Migdała
    • Książki
    • E-Book
    • Fotografia
  • Kuchnia roślinna
  • Sklep
  • Kontakt

Niebieski Migdał | Zielony kolektyw

Zielony kolektyw

  • Strona główna
  • Zielony Kolektyw
    • O mnie
    • Team “Niebieski Migdał”
    • Siostrzańskie i bratnie dusze Migdała
    • Książki
    • E-Book
    • Fotografia
  • Kuchnia roślinna
  • Sklep
  • Kontakt
0
Śniadania

Granola Kokos & Kardamon

by 12 lutego 2016
12 lutego 2016

Chrupiące i pachnące musli, duże lepsze i zdrowsze od nawet najlepszego, kupionego w sklepie. Świetny dodatek do owoców, jogurtu lub mleka roślinnego.

Granola Kokos & Kardamon

Drukuj
Porcja dla: 2-4 Czas przygotowania: 50 minut

Produkty

  • 4 kubki tradycyjnych płatków owsianych
  • 1/2 kubka nasion słonecznika
  • 1 kubek nasion sezamu niełuskanego
  • 1 kubek wiórków kokosowych (100 g)
  • 1 łyżeczka mielonego kardamonu
  • 1/3 kubka roztopionego oleju kokosowego
  • 1/4 kubka syropu klonowego
  • 1 kubek płatków kokosowych (50 g)
  • 1/2 kubka morwy (pokrojonej na mniejsze kawałki, jeśli są duże)

Wykonanie

  1. Rozgrzej piekarnik do temp. 160 st.C.
  2. Wymieszaj razem płatki owsiane, nasiona, wiórki kokosowe, kardamon i sól.
  3. Dodaj roztopiony olej kokosowy i syrop klonowy. Rozłóż masę równomiernie na wyłożonej papierem do pieczenia dużej blasze. Piecz przez ok 25 minut (płatki powinny się lekko złote), mieszając od czasu do czasu.
  4. Następnie wymieszaj z płatkami kokosowymi i piecz dodatkowe 10-15 minut.
  5.  Wyciągnij i wymieszaj z morwą. Odstaw do wychłodzenia. Przechowuj w zamkniętym pojemniku.

Notes

U mnie (na zdjęciu) poszatkowane jabłka, mleko z pestek dyni i granola. 

płatki owsiane
7 komentarzy
0
FacebookPinterestEmail

You may also like

Wegański Migdałowy “Jogurt”

15 maja 2022

Hummus z Białej Fasoli i Rukoli

13 maja 2021

Wegański Eggnog

17 listopada 2020

Jaglanka z gorącymi morelami

13 października 2020

Pieczone Jabłka z Kremem Jaglanym i Różą

2 lutego 2020

Malinowo – Jabłkowa Nocna Owsianka z Granolą

24 października 2019

Gryczana Granola Pekan & Śliwka

21 października 2019

Bananowa Quesadillas

28 kwietnia 2019

Żywy Wegański Jogurt Kokosowy

1 lutego 2019

Roślinna Szakszuka

25 września 2018

7 komentarzy

Dziurawy Kocioł 12 lutego 2016 - 14:18

Wygląda bosko! Powiedziałabym wręcz, że jest w moim stylu. 🙂
http://www.dziurawykociol.pl

Reply
Blue Almonds 12 lutego 2016 - 14:48

No to gratuluję dobrego smaku 😀

Reply
Daria 12 lutego 2016 - 16:40

to mleko z pestek dyni ciągle mnie kusi, ma cudowny kolor! a granola chyba jeszcze bardziej,bo uwielbiam takie chrupiące, zdrowe śniadania 🙂

Reply
Kasia knifeandspoon 15 lutego 2016 - 10:47

Dla mnie wow… jestem skuszona 🙂

Reply
kikimora 18 lutego 2016 - 00:53

Idealna!

Reply
Blue Almonds 18 lutego 2016 - 09:37

🙂

Reply
Blue Almonds 18 lutego 2016 - 09:37

Dziękuję 🙂

Reply

Zostaw komentarz Anuluj odpowidź

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Zostańmy w kontakcie

Facebook Instagram

Moje autorskie książki

WEGEMANIA Magdalena Pieńkos Kuchnia Roślinna

Domowe przepisy Magdalena Pieńkos Niebieski Migdał

Książka_kuchnia weganska_Magdalena Pieńkos

Popularne przepisy

  • Zupa kukurydziana w stylu azjatyckim

  • Kiszona Czerwona Cebula z Ziołami Prowansalskimi

  • Domowy Kwas Chlebowy

  • Namaczanie orzechów i nasion. Jak to robić?

  • Sałatka z Bobu z Miętą i Zieloną Pietruszką

Facebook

Facebook

Ostanie wpisy

  • Sałatka z Bobu z Miętą i Zieloną Pietruszką

    3 lipca 2023
  • Makaron z brązowego ryżu z pomidorowo-paprykową cieciorką

    1 lipca 2023

Newsletter

 Kto wie, może kiedyś otrzymasz ode mnie jakąś ciekawą wiadomość. Wszystko się może zdarzyć!

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

NIE BĄDŹ SZARAKIEM | KIKOMO


Wracaj na górę