Zdrowa, pyszna i sycąca propozycja śniadaniowa :). Słodkie, dojrzałe jabłka z płatkami owsianymi i cynamonem przykryte kruszonką z orzechów laskowych. Pychota!!!
Śniadaniowy Mus Jabłkowo-Owsiany z Orzechową Kruszonką
DrukujProdukty
- 3 duże jabłka
- 3/4 kubka tradycyjnych płatków owsianych
- 3/4 kubka mleka z orzechów laskowych
- 2 daktyle
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 2 łyżki zmielonego siemienia lnianego.
- Kruszonka:
- 2 łyżki orzechów laskowych
- 4 łyżki tradycyjnych płatków owsianych
- 1 łyżka syropu klonowego
- 2 łyżki roztopionego oleju kokosowego
Wykonanie
1. Wieczorem zalej płatki owsiane z cynamonem i daktylami mlekiem orzechowym i zostaw na noc.
2. Zmiel orzechy na grubo, a płatki owsiane na mąkę (ja używam młynka do kawy), następnie połącz z olejem kokosowym i syropem klonowym. Masa powinna mieć konsystencję kruszonki :).
3. Rano zmiksuj w blenderze namoczone płatki z wypestkowanymi jabłkami i siemieniem lnianym.
4. Przełóż do miseczek masę jabłkowo-owsianą i przykryj warstwą kruszonki. Gotowe. Smacznego 🙂
4 komentarze
uwielbiam takie musy owsiane, a w tych smakach musi być wyjątkowo smaczny 🙂
zjadłabym! najchętniej dwie porcje! 🙂
Me gusta 🙂 Robiłam kiedyś owsiankę w podobnym stylu
Boskie śniadanie !!<3