Mój ulubiony rabarbar w nowej odsłonie śniadaniowej :). Warstwa płatków namoczonych na noc w mleku roślinnym z cynamonem i syropem klonowym oraz warstwa musu rabarbarowo – jabłkowego o smaku szarlotki.
Owsianka Rabarbarowo-Jabłkowa
DrukujProdukty
- Warstwa rabarbarowa:
- 2 laski obranego i pokrojonego rabarbaru
- 2 pokrojone jabłka
- 1/2 szkl. mleka roślinnego (z orzechów laskowych, migdałowe, sojowe, ...)
- 1 łyżeczka mieszanki przypraw do szarlotki
- 1 łyżeczka cukru z kwiatów kokosa
- Warstwa owsiana
- 2/3 szkl. płatków owsianych
- 2/3 szkl. mleka roślinnego (np. własnej produkcji )
- 1 łyżeczka mielonego siemienia lnianego
- 1 łyżeczka czystego syropu klonowego
- 1 łyżeczka cynamonu
Wykonanie
- Składniki warstwy owsianej zmieszaj w miseczce i odstaw na noc (może być do lodówki).
- Rano zmiksuj składniki musu rabarbarowo – jabłkowego.
- Układaj warstwy naprzemiennie. Gotowe i pyszne 🙂
Notes
Idealne danie do zabrania do pracy, na wycieczkę czy na uczelnię.
6 komentarzy
śniadanie jak dla mnie idealne! zdobędę tylko rabarbar i robię 🙂
I rabarbar, i jabłko, i cynamon – niebo 😉
uwielbiam podane w słoiczku pyszne smaki <3
Koniecznie, bo jest bardzo smaczne i sycące 🙂
Zgadzam się :), niebiańskie połączenie 🙂
Ja też jestem ich wielbicielką 🙂