Pudding Bananowy z Sosem Brzoskwinia & Chia

by

Małe Co-nieco dla wszystkich roślinnych łasuchów :). Waniliowy budyń bananowy, przykryty warstwą kokosowo-brzoskwiniową z chia.


Pudding Bananowy z Sosem Brzoskwinia & Chia

Drukuj
Porcja dla: 1-2 Czas przygotowania:

Produkty

  • Pudding:
  • 1 i 1/2 kubka mleka sojowego lub innego roslinnego
  • 1/2 kubka mleka kokosowego
  • 1 łyżka cukru brzozowego (ksylitol)
  • 3 łyżki skrobi ziemniaczanej
  • 3/4 łyżeczki wanilii w proszku lub miąższu z laski wanilii
  • szczypta soli
  • 2 dojrzale banany
  • Warstwa brzoskwiniowa:
  • 3 lub 4 brzoskwinie
  • 1/4 kubka mleka kokosowego
  • 2 łyżki chia
  • 1 łyżka płatków kokosowych (do posypania)

Wykonanie

  1. Zmiksuj brzoskwinie z mlekiem kokosowym. Następnie dodaj nasiona chia, dobrze wymieszaj i odstaw do lodówki (na co najmniej 30 minut).
  2. W niewielkim garnku wymieszaj wszystkie składniki puddingu, za wyjątkiem bananów. Następnie gotuj do momentu, aż masa stężeje (do konsystencji gęstego budyniu).
  3. Schłodź masę. Dodaj rozgniecione banany, dobrze wymieszaj. Przełóż do miseczek, przykryj masą brzoskwiniową. Posyp płatkami kokosowymi. Gotowe :).

Notes

Przechowuj w lodówce.

You may also like

10 komentarzy

kornik 27 maja 2015 - 15:42 Reply
Daria 27 maja 2015 - 16:10

pychaaaa! aż zrobiłam się głodna <3 będzie taki na śniadanie za niedługo, nie ma innej opcji – cudny pomysł! 🙂

Reply
Magdalena Kuchaja 27 maja 2015 - 19:19

bananowo- kokosowe smaki to coś dla mnie! z chęcią bym spałaszowała 🙂

Reply
Avka 27 maja 2015 - 19:44

zdecydowanie zaliczam się do łasuchów, więc chętnie zjadłabym taki pudding 🙂

Reply
Natalie 28 maja 2015 - 04:27

Chyba umarłam i jestem w niebie *o* Wspaniałe!

Reply
Maja Wierzbicka 28 maja 2015 - 08:17

Wygląda cudnie. Nominowałam cię do LBA, zapraszam do zabawy

Reply
Penyihir 29 maja 2015 - 16:58

Jak wspaniale wygląda! 🙂

Reply
kikimora 29 maja 2015 - 21:46

Pyszny pomysł! Dobrze szacuję, że wychodzą z tego 2 porcje?

Reply
Blue Almonds 29 maja 2015 - 22:05

Tak 🙂 dokładnie

Reply
marta | new yolk kitchen 3 czerwca 2015 - 17:01

Rewelacja, skosztuje na bank. Kocham kokos

pozdrawiam!
newyolkkitchen.blogspot.com

Reply

Zostaw komentarz