Pyszny Mus Mango, Kokos & Chia

by
Mus Mango, Kokos & Chia

Przepyszny mus z mango w niebiańskim połączeniu z mlekiem kokosowych i niezwykle korzystnymi dla zdrowia nasionami chia. Bez cukru, bez glutenu i bez nabiału :).

Mus Mango, Kokos & Chia

Drukuj
Porcja dla: 2-4 Czas przygotowania:

Produkty

  • 1 duże, dojrzałe mango
  • 1 puszka mleka kokosowego
  • 2 łyżki zmielonych nasion chia
  • Do posypania po wierzchu:
  • 2 łyżki wiórków kokosowych
  • 1 łyżeczka czarnego sezamu

Wykonanie

  1. Mleko kokosowe wstaw do lodówki na około 6 godzin. Przed otwarciem odwróć do góry nogami, odlej płyn (można go użyć do jakiegoś koktajlu), a pozostałą masę użyj do zrobienia musu.
  2. Mango, mleko kokosowe i chia miksuj do uzyskania kremowej konsystencji.
  3. Przełóż do miseczki i posyp kokosem i sezamem. Przed podaniem mus powinien spędzić w lodówce około 30 minut.
5 komentarzy
0

You may also like

5 komentarzy

kikimora 5 listopada 2014 - 17:16

Musi mieć bardzo fajną konsystencję dzięki chia. Jadłabym! :3

Reply
teenager ;) 5 listopada 2014 - 17:38

mmm, już wyobrażam sobie ten boski smak! 🙂

Reply
whipped cream 5 listopada 2014 - 18:08

Kocham mus z mango, ten z chia musi być po prostu fenomenalny 🙂

Reply
Magdalena Kuchaja 5 listopada 2014 - 22:25

przepyszny mus!

Reply
vea love green 7 listopada 2014 - 08:40

prezentuje się pysznie!:)

Reply

Zostaw komentarz