Przepyszny mus z mango w niebiańskim połączeniu z mlekiem kokosowych i niezwykle korzystnymi dla zdrowia nasionami chia. Bez cukru, bez glutenu i bez nabiału :).
Mus Mango, Kokos & Chia
DrukujProdukty
- 1 duże, dojrzałe mango
- 1 puszka mleka kokosowego
- 2 łyżki zmielonych nasion chia
- Do posypania po wierzchu:
- 2 łyżki wiórków kokosowych
- 1 łyżeczka czarnego sezamu
Wykonanie
- Mleko kokosowe wstaw do lodówki na około 6 godzin. Przed otwarciem odwróć do góry nogami, odlej płyn (można go użyć do jakiegoś koktajlu), a pozostałą masę użyj do zrobienia musu.
- Mango, mleko kokosowe i chia miksuj do uzyskania kremowej konsystencji.
- Przełóż do miseczki i posyp kokosem i sezamem. Przed podaniem mus powinien spędzić w lodówce około 30 minut.
5 komentarzy
Musi mieć bardzo fajną konsystencję dzięki chia. Jadłabym! :3
mmm, już wyobrażam sobie ten boski smak! 🙂
Kocham mus z mango, ten z chia musi być po prostu fenomenalny 🙂
przepyszny mus!
prezentuje się pysznie!:)