Kremowe, delikatne i smakowite smoothie z mango, banana i płatków owsianych na mleku migdałowym z nutką cynamonu. Świetne na pierwsze lub drugie śniadanie.
Koktajl Owsiane Mango
DrukujProdukty
- 1 kubek pokrojonego mango
- 2 lub 3 łyżki płatków owsianych
- 1 dojrzały banan
- 1 kubek mleka migdałowego
- 1/4 łyżeczki cynamonu cejlońskiego (opcjonalnie)
Wykonanie
Miksuj wszystkie składniki koktajlu do momentu uzyskania kremowej konsystencji. Jeśli twój blender nie blenduje jak burza możesz wcześniej namoczyć płatki w mleku. Można je w nim zostawić na noc, jeśli smoothie planujesz wypić na śniadanie.
Więcej przepisów z mango tutaj.
Notes
Mango i banan mogą być mrożone.
7 komentarzy
To smoothie musi smakować idealnie, mango i banan to idealnie zgrany duet 🙂 a z zamrożonych owoców musiałoby smakować cudownie.. 😉
ta słodycz mango na pewno mówi sama za siebie!
Chcę wszystko co zawiera mango i banana <3
Ojej, albo ten lepszy od borówkowego (?) hmmy. albo nie – biorę oba!!! 🙂
Mam ochotę na taki koktajl 😀
:), czasem ciężko jest się zdecydować 🙂
Ja też 🙂