Koktajl “Czekoladowa Żurawina”

by
Naturalne, surowe kakao poprawia samopoczucie, redukuje poczucie stresu i zwiększa wydzielanie endorfin. Zawiera między innymi duże ilości mikroelementów, witaminy A, E i z grupy B. Dodatkowo kakao zawiera fenyloetyloaminę, która wywołuje stan zakochania: lekko pobudza, wprawia w euforię i powoduje poczucie uniesienia :). Czy można chcieć więcej :)? 

Składniki
– 1 kubek mleka migdałowego
– 1 łyżka surowego kakao (a nawet troszkę więcej :))
– 1/3 kubka żurawiny
– 1 łyżka zmielonego siemienia lnianego

Wykonanie
Miksujemy wszystko w blenderze do momentu uzyskania kremowej konsystencji. Żurawinę możemy zamoczyć w mleku trochę wcześniej, żeby łatwej się miksowała (ważne dla osób, które nie mają mocnego blendera).

 
4 komentarze
0

You may also like

4 komentarze

teenager ;) 21 grudnia 2014 - 11:46

zdecydowanie wolę surowe kakao 🙂 teraz praktycznie cały czas je używam. i chętnie wypiłam=bym tak świąteczne, zdrowe smoothie 🙂

Reply
Chocolate Stop Tempting 10 stycznia 2015 - 23:20

Ale cudownie to wygląda i jeszcze jaka zdrowa wersja! 🙂

Reply
Blue Almonds 3 marca 2015 - 23:56

Dziękuję 🙂

Reply
Blue Almonds 3 marca 2015 - 23:57

🙂

Reply

Zostaw komentarz