“Zielony koktajl” kawowo-bananowy na mleku migdałowym. Dodaje energii i wyśmienicie smakuje.
Koktajl Cappuccino
DrukujProdukty
- 1 szkl. mleka migdałowego waniliowego (można kupić, ale lepiej zrobić własne)
- 1/3 mocnego naparu z kawy (espresso)
- 1 dojrzały banan
- ekstrakt z wanilii lub naturalna wanilia (opcjonalnie, jeśli używasz naturalnego mleka migdałowego)
Wykonanie
Wszystkie składniki miksuj w blenderze na wysokich obrotach do uzyskania kremowej konsystencji i gotowe.
Notes
Jeśli masz ochotę na coś bardzo słodkiego to można dodać 1 łyżeczkę syropu z agawy lub cukru z kwiatów kokosa lub surowego cukru palmowego.
3 komentarze
Jak nie znoszę kawy, to Twoje dzieło wygląda pysznie. 🙂
Dziękuję 🙂 i jest naprawdę bardzo smaczne 🙂
Cudowne 🙂 a gdzie można znależć przepis na mufinki z miąższu kokosa??