Koktajl Cappuccino

by

“Zielony koktajl” kawowo-bananowy na mleku migdałowym. Dodaje energii i wyśmienicie smakuje.

Koktajl Cappuccino

Drukuj
Porcja dla: 1-2 Czas przygotowania:

Produkty

  • 1 szkl. mleka migdałowego waniliowego (można kupić, ale lepiej zrobić własne)
  • 1/3 mocnego naparu z kawy (espresso)
  • 1 dojrzały banan
  • ekstrakt z wanilii lub naturalna wanilia (opcjonalnie, jeśli używasz naturalnego mleka migdałowego)

Wykonanie

Wszystkie składniki miksuj w blenderze na wysokich obrotach do uzyskania kremowej konsystencji i gotowe.

Notes

Jeśli masz ochotę na coś bardzo słodkiego to można dodać 1 łyżeczkę syropu z agawy lub cukru z kwiatów kokosa lub surowego cukru palmowego.

3 komentarze
0

You may also like

3 komentarze

StudentsKitchen 3 kwietnia 2014 - 18:36

Jak nie znoszę kawy, to Twoje dzieło wygląda pysznie. 🙂

Reply
MagPie 3 kwietnia 2014 - 20:19

Dziękuję 🙂 i jest naprawdę bardzo smaczne 🙂

Reply
Katarzyna Łanecka 20 grudnia 2014 - 08:30

Cudowne 🙂 a gdzie można znależć przepis na mufinki z miąższu kokosa??

Reply

Zostaw komentarz