Wspaniały Zielony Dip z Tofu i Szpinaku , który można zjadać z pokrojonymi w słupki warzywami lub jako pastę do kanapek lub wrapa.
Zielony Dip z Tofu i Szpinaku
DrukujProdukty
- 300 g naturalnego, miękkiego tofu
- 2 spore garści młodego szpinaku
- 2 ząbki czosnku
- 1 i 1/2 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżki cząbru świeżego (ew. suszonego)
- 1/2 łyżeczki ostrej papryki
- 2 łyżki płynnego mleka kokosowego (opcjonalnie)
Wykonanie
1. Gotuj szpinak na parze przez 2 minuty.
2. Połącz z pozostałymi składnikami i miksuj na gładką masę.
3. Schłodź i przechowuj w lodówce.
Podawaj jako dip do świeżych warzyw lub jako pasta do kanapek.
Notes
Bardzo smakuje mi cukinia pokrojona w plastry i posmarowana dipem jak kanapka (świetna przekąska).
2 komentarze
hmmm…nigdy nie jadłam tofu ale na taką kanapeczkę chętnie się piszę! 😀
😀