Truskawka & Goji Pudding Chia

by
Truskawkowy Pudding Chia_NiebieskiMigdał

Truskawkowy Pudding Chia. Lekki, wiosenny, wegański, a nawet witariański deser. Intensywnie czerwony i aromatyczny 🙂

 

Truskawkowy Pudding Chia

Drukuj
Porcja dla: 1 Czas przygotowania:

Produkty

  • ok. 70 dkg. truskawek
  • 4 łyżki nasion chia
  • 2 łyżki owoców goji
  • 1 dojrzały banan

Wykonanie

1. W blenderze miksuj truskawki z goji i bananem. Na końcu dodaj nasiona chia.
2. Odstaw pudding do lodówki na 2-3 godziny, żeby nasiona mogły napęcznieć.
3. Deser można posypać kruszonym ziarnem kakaowca lub wiórkami kokosowymi i polać niewielką ilością syropu klonowego. Do wyboru :).

Notes

Dodatki: kruszone ziarno kakaowca, wiórki kokosowe lub/i czysty syrop klonowy

2 komentarze
0

You may also like

2 komentarze

Karmel-itka. 30 kwietnia 2014 - 09:55

bardzo fajny pomysł :]

Reply
MagPie 1 maja 2014 - 18:11

dziękuję 🙂

Reply

Zostaw komentarz