Truskawkowy Pudding Chia. Lekki, wiosenny, wegański, a nawet witariański deser. Intensywnie czerwony i aromatyczny 🙂
Truskawkowy Pudding Chia
DrukujProdukty
- ok. 70 dkg. truskawek
- 4 łyżki nasion chia
- 2 łyżki owoców goji
- 1 dojrzały banan
Wykonanie
1. W blenderze miksuj truskawki z goji i bananem. Na końcu dodaj nasiona chia.
2. Odstaw pudding do lodówki na 2-3 godziny, żeby nasiona mogły napęcznieć.
3. Deser można posypać kruszonym ziarnem kakaowca lub wiórkami kokosowymi i polać niewielką ilością syropu klonowego. Do wyboru :).
Notes
Dodatki: kruszone ziarno kakaowca, wiórki kokosowe lub/i czysty syrop klonowy
2 komentarze
bardzo fajny pomysł :]
dziękuję 🙂