Krem waniliowy z tofu

by
Krem waniliowy z tofu
Niezwykle delikatny, wegański deser. Subtelny smak wanilii i kokosa z wytrawnym akcentem surowego ziarna kakaowca. 


Krem waniliowy z tofu

Drukuj
Porcja dla: 4-6 Czas przygotowania:

Produkty

  • 300 g naturalnego, miękkiego tofu
  • 4-5 łyżek syropu klonowego
  • 3/4 szkl. mleka kokosowego
  • 2-3 łyżki roztopionego oleju kokosowego
  • 1/2 łyżeczki cynamonu cejlońskiego
  • 1/2 łyżeczki wanilii w proszku lub jedna laska wanilii
  • szczypta soli
  • Do posypania:
  • 4 łyżki wiórek kokosowych
  • 2 łyżki kruszonych ziaren kakaowca
  • 4 łyżki namoczonych owoców goji

Wykonanie

1. Wszystkie składniki kremu miksuj do uzyskania kremowej konsystencji.
2. Przełóż do miseczek i posyp wiórkami kokosowymi, goji i kruszonymi ziarnami kakaowca.

4 komentarze
0

You may also like

4 komentarze

vea lovegreen 25 kwietnia 2014 - 10:41

zjadłabym! 😀

Reply
KasiaWeganka 25 kwietnia 2014 - 14:55

przepyszny pomysł 🙂

Reply
MagPie 25 kwietnia 2014 - 22:36

🙂

Reply
MagPie 25 kwietnia 2014 - 22:37

dziękuję 🙂

Reply

Zostaw komentarz