Niezwykle delikatny, wegański deser. Subtelny smak wanilii i kokosa z wytrawnym akcentem surowego ziarna kakaowca.
Krem waniliowy z tofu
DrukujProdukty
- 300 g naturalnego, miękkiego tofu
- 4-5 łyżek syropu klonowego
- 3/4 szkl. mleka kokosowego
- 2-3 łyżki roztopionego oleju kokosowego
- 1/2 łyżeczki cynamonu cejlońskiego
- 1/2 łyżeczki wanilii w proszku lub jedna laska wanilii
- szczypta soli
- Do posypania:
- 4 łyżki wiórek kokosowych
- 2 łyżki kruszonych ziaren kakaowca
- 4 łyżki namoczonych owoców goji
Wykonanie
1. Wszystkie składniki kremu miksuj do uzyskania kremowej konsystencji.
2. Przełóż do miseczek i posyp wiórkami kokosowymi, goji i kruszonymi ziarnami kakaowca.
4 komentarze
zjadłabym! 😀
przepyszny pomysł 🙂
🙂
dziękuję 🙂