Do dziś myślałam, że moim ulubionym kremem z awokado jest ten Czekoladowy, ale chyba zmieniam zdanie :). Ten jest genialny!
Krem Awokado & Jabłko
DrukujProdukty
- 1 dojrzałe awokado
- 2 jabłka (ja użyłam Golden Delicious)
- 1/3 kubka płynnego mleka kokosowego
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżka syropu klonowego
- +
- 1 dojrzała figa (opcjonalnie) - jako dodatek
Wykonanie
Wszystkie składniki miksuj do uzyskania konsystencji kremu. Jabłka powinny być wypestkowane i pokrojone, ale ze skórką :). Pokrojoną figę ułóż na kremie.
6 komentarzy
nie mogę tu chyba wchodzić, bo od razu robię się głodna 🙂
genialny, lekki deser 🙂
🙂
Bardzo lekki i bardzo pyszny 🙂
świetny pomysł, jeszcze gdybym tylko potrafiła wyczuć awokado kiedy jest najlepsze to na pewno bym zrobiła 🙂
Pozostaje metoda "prób i błędów" :). Jak zaczyna być miękkie po fazie "twardości" :), wtedy jest ok