Koktajl Czekoladowy z masłem orzechowym

by

Ten koktajl jest jak deser, kremowy i czekoladowy. Pralinka w szklance :). Bez nabiału, bez glutenu i bez rafinowanego cukru.  Do jego “posłodzenia” użyłam melasy z karobu, wyrabianej lokalnie w Turcji, którą przywiozła mi Moja Siostra, czym zrobiła mi wielką frajdę, nie mówiąc o winie z morwy ;).

 

Koktajl Czekoladowy

Drukuj
Porcja dla: 1-2 Czas przygotowania:

Produkty

  • 1 kubek mleka migdałowego
  • 1 średni, dojrzały banan
  • 1 łyżeczka surowego masła orzechowego
  • 1 łyżka melasy z karobu
  • 1 i 1/2 łyżki surowego kakao

Wykonanie

Miksuj składniki koktajlu w blenderze na wysokich obrotach. Podawaj bardzo schłodzone. Do posypania użyłam kruszonych ziaren kakao.

6 komentarzy
0

You may also like

6 komentarzy

Justyna Żak 22 lipca 2014 - 17:13

wygląda smacznie:)

Reply
MagPie 22 lipca 2014 - 19:56

Dziękuję 🙂

Reply
teenager ;) 23 lipca 2014 - 07:00

chyba jeden z najlepszych koktajli! delicje 🙂

Reply
Krzepa 23 lipca 2014 - 11:22

pyszny:)

Reply
MagPie 23 lipca 2014 - 13:35

Polecam :), jak się ma ochotę na coś słodkiego ;), jest idealny.

Reply
MagPie 23 lipca 2014 - 13:35

Delicja, i do tego czekoladowa 🙂

Reply

Zostaw komentarz