Ten koktajl jest jak deser, kremowy i czekoladowy. Pralinka w szklance :). Bez nabiału, bez glutenu i bez rafinowanego cukru. Do jego “posłodzenia” użyłam melasy z karobu, wyrabianej lokalnie w Turcji, którą przywiozła mi Moja Siostra, czym zrobiła mi wielką frajdę, nie mówiąc o winie z morwy ;).
Koktajl Czekoladowy
DrukujProdukty
- 1 kubek mleka migdałowego
- 1 średni, dojrzały banan
- 1 łyżeczka surowego masła orzechowego
- 1 łyżka melasy z karobu
- 1 i 1/2 łyżki surowego kakao
Wykonanie
Miksuj składniki koktajlu w blenderze na wysokich obrotach. Podawaj bardzo schłodzone. Do posypania użyłam kruszonych ziaren kakao.
6 komentarzy
wygląda smacznie:)
Dziękuję 🙂
chyba jeden z najlepszych koktajli! delicje 🙂
pyszny:)
Polecam :), jak się ma ochotę na coś słodkiego ;), jest idealny.
Delicja, i do tego czekoladowa 🙂