1. Zmieszaj wszystkie składniki puddingu i wstaw do lodówki. Od czasu do czasu wymieszaj widelcem. Jeśli będzie zbyt gesty dodaj więcej mieszanki mleka kokosowego i wody lub samego mleka kokosowego. Najlepiej smakuje schłodzone w lodówce. Można przechowywać 2-3 dni.Kawowy Krem Dyniowy
Drukuj
Produkty
Wykonanie
2. Wszystkie składniki musu dyniowego miksuj do uzyskania kremowej konsystencji. Jeśli krem będzie zbyt gęsty można dodać więcej soku z pomarańczy lub wody, w której moczyły się daktyle.
3. Przełóż krem do miseczek, przykryj warstwą puddingu z chia i posyp ziarenkami granata.Notes
Kawowy Krem Dyniowy
Dyniowych pyszności ciąg dalszy :). Tym razem kremowy mus z dyniowego puree, mleka kokosowego i kawy z nutą pomarańczy, z polewą z kokosowego puddingu z nasion chia.
Wszystko posypane ziarenkami granatu. Yummy :P.
9 komentarzy
Bajecznie się prezentuje! 🙂
Miło mi, że Ci się podoba :). Dziękuję!
Wygląda pysznie 🙂
nasiona chia są rewelacyjne, świetny deser 🙂
chia i dynia …boskie 🙂
pumpkin spice latte uwielbiam aczkolwiek nie potrafię sobie wyobrazić smaku musu dyniowego z kawą, także jak najszybciej muszę spróbować 😉 ciekawy pomysł!
Piękne 😉
Ja wlasnie robie, ale ten pudding jest wodnisty zamiast gesty.. Czy taki ma byc?
Raczej nie powinien być wodnisty 🙁