Chłodnik koperkowy na mleku migdałowym

by
Chłodnik koperkowy na mleku migdałowym

Składniki:
– szklanka mleka migdałowego
– pęczek rzodkiewek
– pęczek szczypiorku (mały)
– 1/2 pęczka koperku
– sól różowa himalajska i pieprz do smaku

Wykonanie:
1. Zmiksuj mleko migdałowe z rzodkiewkami.
2. Pokrojony drobno szczypiorek i koperek wymieszaj z powstałym chłodnikiem.
3. Dopraw solą i pieprzem. Jeśli chłodnik będzie zbyt gęsty można dolać odrobinę wody. Gotowe!

P.S. Mleko migdałowe najlepiej gdyby było własnej roboty :).

2 komentarze
0

You may also like

2 komentarze

Kiszona rzodkiewka z imbirem i syropem klonowym | Niebieski Migdał | kuchnia roślinna 6 maja 2020 - 22:20

[…] A może masz ochotę na rzodkiewkowy chłodnik na mleku kokosowym? KLIK. […]

Reply
magda 16 października 2020 - 08:47

Brzmi pysznie 🙂

Reply

Zostaw komentarz