Dziś bardzo imbirowo, więc jeśli lubisz ten magiczny korzonek, szybciutko bierz się za miksowanie, a jeśli nie lubisz, ale walczysz z przeziębieniem to też bierz się za miksowanie :). No i jest tam też wanilia i cynamon, a wanilię i cynamon kochają wszyscy :).
I inne koktajle w świątecznym nastroju:
Czekoladowa Żurawina
Koktajl Piernikowy
Wegański Eggnog
Koktajl
DrukujProdukty
- 1 kubek mleka migdałowego
- 1 dojrzały banan
- 1 łyżka obranego, pokrojonego imbiru, albo nawet troszkę więcej 🙂
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 1/3 łyżeczki wanilii w proszku
- 2 łyżeczki melasy (lub miodu czy syropu klonowego)
Wykonanie
Miksuj wszystkie składniki koktajlu do uzyskania kremowej konsystencji i poczęstuj ciocię, jak było w moim przypadku :).
Notes
Użyj kruszonych ziaren kakaowca do posypania koktajlu.
5 komentarzy
Twoje koktajle zawsze mnie intrygują zarówno pod względem wizualnym, jak i smakowym!
Miło mi to słyszeć :), zwłaszcza od takiego speca ja Ty!
Ale świąteczny ten koktajl <3 Uwielbiam imbir – świetnie rozgrzewa. Zainspiruję się i zrobię sobie taki :>
smoothie idealne na zimowe dni 🙂
Intrygujący ^^