W sklepach nieśmiało pojawił się jeden z moich ulubionych owoców: Pomelo :). Nie mogło być więc inaczej, oto mój autorski koktajl z pomelo w roli głównej, z lekką nutą wanilii i imbiru.
Waniliowy Koktajl z pomelo na mleku migdałowym
DrukujProdukty
- miąższ z 1/2 pomelo
- 1 kubek mleka migdałowego/ roślinnego, najlepiej własnej roboty
- 1/4 łyżeczki wanilii w proszku lub miąższu z laski wanilii
- 1/4 łyżeczki imbiru w proszku
- 1 łyżka syropu klonowego lub miodu, opcjonalnie
Wykonanie
Miksuj składniki koktajlu w blenderze do uzyskania kremowej konsystencji. Ilość imbiru i wanilii dostosuj do swojego smaku.
5 komentarzy
Wygląda świetnie i smacznie! 🙂
uwielbiam pomelo! co roku czekam, aż zacznie się sezon 🙂
To jest koktajl dla wszystkich miłośników pomelo 🙂
super pomysł, do tej pory z pomelo nic nie robiłam, po prostu zjadałam : )
Ja właśnie też :), a okazuje się, że jest świetny w koktajlu 🙂