Kremowy i syty koktajl o smaku cynamonu i banana na bazie mleka migdałowego. Idealny na rozpoczęcie wymagającego energii dnia.
Produkty
- 1 szklanka mleka migdałowego waniliowego (można kupić, ale lepiej zrobić własne)
- ¼ szkl. tradycyjnych płatków owsianych
- 1 mały, dojrzały banan
- 1 płaska łyżka cukru z kwiatu kokosa (lub inna zdrowa słodycz, np. surowy miód)
- ¾ łyżeczki cynamonu cejlońskiego
- ½ szklanki wody źródlanej lub filtrowanej
Wykonanie
Miksuj wszystkie składniki koktajlu do kremowej i gładkiej konsystencji (wskazane wysokie obroty).
Ja posypałam jeszcze cynamonem i kruszonymi, surowymi ziarnami kakaowca.
4 komentarze
ciekawe, bardzo! intrygujesz.
wygląda zachęcająco.
kiedy,s muszę się zamknąć w kuchni na tydzień, albo nawet i miesiąc i porobić te wszystkie kuszące przepisy 🙂
tydzień w kuchni z roślinnymi przepisami może być inspirujący ;D
Dziękuję 🙂