Niebieski Migdał | Zielony kolektyw
  • Strona główna
  • Zielony Kolektyw
    • O mnie
    • Team “Niebieski Migdał”
    • Siostrzańskie i bratnie dusze Migdała
    • Książki
    • E-Book
    • Fotografia
  • Kuchnia roślinna
  • Sklep
  • Kontakt

Niebieski Migdał | Zielony kolektyw

Zielony kolektyw

  • Strona główna
  • Zielony Kolektyw
    • O mnie
    • Team “Niebieski Migdał”
    • Siostrzańskie i bratnie dusze Migdała
    • Książki
    • E-Book
    • Fotografia
  • Kuchnia roślinna
  • Sklep
  • Kontakt
0
Koktajle

Koktajl Szpinak, Płatki owsiane i Banan z Kardamonem

by 15 stycznia 2017
15 stycznia 2017

Ostatnio na blogu pojawiało się mało przepisów na koktajle. Głównie wynika to z faktu, że sama zaniedbałam picie ich w dużych ilościach ;). Czego oczywiście żałuję i oficjalnie obiecuję to zmienić. Dzisiejszy koktajl to bardzo nietypowe połączenie. Do blendera wskoczyły zieloni celebryci czyli szpinak i seler naciowy, ale tym razem na mleko migdałowe i w towarzystwie płatków owsianych i kardamonu. Dorzuciłam jeszcze kilka rodzynek i sycący, zielony koktajl na śniadanie gotowy. 

 

Koktajl Szpinak, Płatki owsiane i Banan z Kardamonem

Drukuj
Porcja dla: 1-2 Czas przygotowania: 5 minut

Produkty

  • 1 kubek niesłodzonego mleka migdałowego
  • 1 banan, niezbyt duży
  • 2 garście świeżego szpinaku
  • 1/2 laski selera naciowego
  • 1 łyżka płatków owsianych
  • 1/3 łyżeczki mielonego kardamonu
  • 1/2 łyżki rodzynek

Wykonanie

Miksuj wszystkie składniki koktajlu do momentu uzyskania baaardzo kremowej konsystencji. Jeśli nie masz silnego blendera, warto płatki namoczyć trochę wcześniej w mleku migdałowym.

płatki owsianeszpinak
5 komentarzy
2
FacebookPinterestEmail

You may also like

Wegański Eggnog

17 listopada 2020

Koktajl z Mlecza czyli Mniszek Lekarski w akcji

9 kwietnia 2020

Koktajl przeciwzapalny z mango i kurkumy

5 grudnia 2019

Wegańskie Mango lassi

21 listopada 2019

Koktajl Wyszczuplający

27 stycznia 2019

Koktajl Szpinak, Gruszka & Imbir

8 kwietnia 2018

Koktajl Quinoa & Borówka z Maliną

6 lutego 2018

Proteinowy Szejk Sezam & Banan

11 grudnia 2017

Wzmacniający Koktajl Konopia & Jabłko

19 lipca 2017

Koktajl Podkręcający Metabolizm Pomidor & Truskawka

22 czerwca 2017

5 komentarzy

domino 25 listopada 2016 - 20:43

My na razie odstawiliśmy koktajle, mamy pić ciepłą wodę, poczyniliśmy zakup filtra molekularnego z naturalną mineralizacją i mamy zdrową i sprawdzoną wodę w domu bez potrzeby noszenia mineralnej ze sklepu.

Reply
Blue Almonds 18 grudnia 2016 - 12:11

Super! Też nie kupuję wody w butelkach 🙂

Reply
Aga 26 grudnia 2016 - 17:12

http://fitaqua.pl/produkt/filtr-molekularny-ro7/

Reply
Justyna 15 sierpnia 2018 - 11:41

Gdzie banan ?

Reply
magda 17 sierpnia 2018 - 11:15

już jest :), zapodział się :/ Dziekuję! 🙂

Reply

Zostaw komentarz Anuluj odpowidź

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Zostańmy w kontakcie

Facebook Instagram

Moje autorskie książki

WEGEMANIA Magdalena Pieńkos Kuchnia Roślinna

Domowe przepisy Magdalena Pieńkos Niebieski Migdał

Książka_kuchnia weganska_Magdalena Pieńkos

Popularne przepisy

  • Koktajl jagodowo-sezamowy “Jagoda & Tahini”

  • Namaczanie orzechów i nasion. Jak to robić?

  • “Owsianka” Quinoa z Pistacjami i Granatem

  • Koktajl Melon & Gruszka

  • Koktajl Czekoladowy z masłem orzechowym

Facebook

Facebook

Ostanie wpisy

  • Sałatka z Bobu z Miętą i Zieloną Pietruszką

    3 lipca 2023
  • Makaron z brązowego ryżu z pomidorowo-paprykową cieciorką

    1 lipca 2023

Newsletter

 Kto wie, może kiedyś otrzymasz ode mnie jakąś ciekawą wiadomość. Wszystko się może zdarzyć!

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

NIE BĄDŹ SZARAKIEM | KIKOMO


Wracaj na górę