Ostatnio na blogu pojawiało się mało przepisów na koktajle. Głównie wynika to z faktu, że sama zaniedbałam picie ich w dużych ilościach ;). Czego oczywiście żałuję i oficjalnie obiecuję to zmienić. Dzisiejszy koktajl to bardzo nietypowe połączenie. Do blendera wskoczyły zieloni celebryci czyli szpinak i seler naciowy, ale tym razem na mleko migdałowe i w towarzystwie płatków owsianych i kardamonu. Dorzuciłam jeszcze kilka rodzynek i sycący, zielony koktajl na śniadanie gotowy.
Koktajl Szpinak, Płatki owsiane i Banan z Kardamonem
DrukujProdukty
- 1 kubek niesłodzonego mleka migdałowego
- 1 banan, niezbyt duży
- 2 garście świeżego szpinaku
- 1/2 laski selera naciowego
- 1 łyżka płatków owsianych
- 1/3 łyżeczki mielonego kardamonu
- 1/2 łyżki rodzynek
Wykonanie
Miksuj wszystkie składniki koktajlu do momentu uzyskania baaardzo kremowej konsystencji. Jeśli nie masz silnego blendera, warto płatki namoczyć trochę wcześniej w mleku migdałowym.
5 komentarzy
My na razie odstawiliśmy koktajle, mamy pić ciepłą wodę, poczyniliśmy zakup filtra molekularnego z naturalną mineralizacją i mamy zdrową i sprawdzoną wodę w domu bez potrzeby noszenia mineralnej ze sklepu.
Super! Też nie kupuję wody w butelkach 🙂
http://fitaqua.pl/produkt/filtr-molekularny-ro7/
Gdzie banan ?
już jest :), zapodział się :/ Dziekuję! 🙂