Niebieski Migdał | Zielony kolektyw
  • Strona główna
  • Zielony Kolektyw
    • O mnie
    • Team “Niebieski Migdał”
    • Siostrzańskie i bratnie dusze Migdała
    • Książki
    • E-Book
    • Fotografia
  • Kuchnia roślinna
  • Sklep
  • Kontakt

Niebieski Migdał | Zielony kolektyw

Zielony kolektyw

  • Strona główna
  • Zielony Kolektyw
    • O mnie
    • Team “Niebieski Migdał”
    • Siostrzańskie i bratnie dusze Migdała
    • Książki
    • E-Book
    • Fotografia
  • Kuchnia roślinna
  • Sklep
  • Kontakt
0
Koktajle

Koktajl Szpinak, Płatki owsiane i Banan z Kardamonem

by 15 stycznia 2017
15 stycznia 2017

Ostatnio na blogu pojawiało się mało przepisów na koktajle. Głównie wynika to z faktu, że sama zaniedbałam picie ich w dużych ilościach ;). Czego oczywiście żałuję i oficjalnie obiecuję to zmienić. Dzisiejszy koktajl to bardzo nietypowe połączenie. Do blendera wskoczyły zieloni celebryci czyli szpinak i seler naciowy, ale tym razem na mleko migdałowe i w towarzystwie płatków owsianych i kardamonu. Dorzuciłam jeszcze kilka rodzynek i sycący, zielony koktajl na śniadanie gotowy. 

 

Koktajl Szpinak, Płatki owsiane i Banan z Kardamonem

Drukuj
Porcja dla: 1-2 Czas przygotowania: 5 minut

Produkty

  • 1 kubek niesłodzonego mleka migdałowego
  • 1 banan, niezbyt duży
  • 2 garście świeżego szpinaku
  • 1/2 laski selera naciowego
  • 1 łyżka płatków owsianych
  • 1/3 łyżeczki mielonego kardamonu
  • 1/2 łyżki rodzynek

Wykonanie

Miksuj wszystkie składniki koktajlu do momentu uzyskania baaardzo kremowej konsystencji. Jeśli nie masz silnego blendera, warto płatki namoczyć trochę wcześniej w mleku migdałowym.

płatki owsianeszpinak
5 komentarzy
2
FacebookPinterestEmail

You may also like

Wegański Eggnog

17 listopada 2020

Koktajl z Mlecza czyli Mniszek Lekarski w akcji

9 kwietnia 2020

Koktajl przeciwzapalny z mango i kurkumy

5 grudnia 2019

Wegańskie Mango lassi

21 listopada 2019

Koktajl Wyszczuplający

27 stycznia 2019

Koktajl Szpinak, Gruszka & Imbir

8 kwietnia 2018

Koktajl Quinoa & Borówka z Maliną

6 lutego 2018

Proteinowy Szejk Sezam & Banan

11 grudnia 2017

Wzmacniający Koktajl Konopia & Jabłko

19 lipca 2017

Koktajl Podkręcający Metabolizm Pomidor & Truskawka

22 czerwca 2017

5 komentarzy

domino 25 listopada 2016 - 20:43

My na razie odstawiliśmy koktajle, mamy pić ciepłą wodę, poczyniliśmy zakup filtra molekularnego z naturalną mineralizacją i mamy zdrową i sprawdzoną wodę w domu bez potrzeby noszenia mineralnej ze sklepu.

Reply
Blue Almonds 18 grudnia 2016 - 12:11

Super! Też nie kupuję wody w butelkach 🙂

Reply
Aga 26 grudnia 2016 - 17:12

http://fitaqua.pl/produkt/filtr-molekularny-ro7/

Reply
Justyna 15 sierpnia 2018 - 11:41

Gdzie banan ?

Reply
magda 17 sierpnia 2018 - 11:15

już jest :), zapodział się :/ Dziekuję! 🙂

Reply

Zostaw komentarz Anuluj odpowidź

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Zostańmy w kontakcie

Facebook Instagram

Moje autorskie książki

WEGEMANIA Magdalena Pieńkos Kuchnia Roślinna

Domowe przepisy Magdalena Pieńkos Niebieski Migdał

Książka_kuchnia weganska_Magdalena Pieńkos

Popularne przepisy

  • Owsianka z Siemieniem Lnianym na przemianę materii

  • Kiszona Czerwona Cebula z Ziołami Prowansalskimi

  • Namaczanie orzechów i nasion. Jak to robić?

  • Domowy Kwas Chlebowy

  • Cynamonowe Muffiny z Białej Fasoli

Facebook

Facebook

Ostanie wpisy

  • Makaron z soczewicy z pachnącymi pomidorami

    29 czerwca 2022
  • Żytni zakwas na Wegański Żurek

    12 kwietnia 2022

Newsletter

 Kto wie, może kiedyś otrzymasz ode mnie jakąś ciekawą wiadomość. Wszystko się może zdarzyć!

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

NIE BĄDŹ SZARAKIEM | KIKOMO


Wracaj na górę