Kasza jaglana z Mango i Mlekiem Kokosowym

by
Kasza jaglana z Mango i Mlekiem Kokosowym
Propozycja inspirowana smakami Tajlandii. Tajowie uwielbiają jeść, od wczesnych godzin rannych na ulicach i targach można znaleźć dosłownie wszystko co nadaje się do jedzenia :).Jedną z takich potraw jest jaśminowy ryż ze świeżym mango i mlekiem kokosowym – dla mnie to Śniadanie Mistrzów, a dziś proponuję to danie w odsłonie środkowoeuropejskiej 🙂

Kasza jaglana z Mango i Mlekiem Kokosowym

Drukuj
Porcja dla: 1-2 Czas przygotowania:

Produkty

  • 1 dojrzałe mango
  • 1/2 kubka mleka kokosowego (płynnego)
  • 3/4 kubka kaszy jaglanej
  • 2 łyżki owoców goji

Wykonanie

1. Ugotuj kaszę jaglaną w wodzie (proporcje 1:2). Wcześniej powinna być dobrze wypłukana. Pod koniec gotowania dodaj owoce goji.
2. Mango pokrój na drobne kawałeczki, przełóż na ugotowaną kaszę jaglaną i polej mlekiem kokosowym.

Notes

Kasza jaglana z mango smakuje wyśmienicie zarówno na ciepło jak i na zimno.


4 komentarze
0

You may also like

4 komentarze

Beata F 18 maja 2014 - 17:15

Nie jestem wielką fanką kaszy jaglanej na słodko, ale takie połączenie z mango musi być przepyszne! 🙂

Reply
MagPie 18 maja 2014 - 19:45

Dziękuję :). Ja bardzo lubię kaszę jaglaną, ale właśnie tylko w takich prostych połączeniach, jak np. z mango właśnie albo z borówkami czy malinami 🙂

Reply
Sanaa 18 grudnia 2014 - 12:09

Szukam pomysłów na niechlebowe śniadania i ten się sprawdził. Świetny pomysł z dodaniem owoców goji do kaszy jaglanej. Ale nie miałam mango, więc wkroiłam kiwi, a ponieważ nie miałam też mleka kokosowego ,więc polałam sokiem z malin. Też dobre, chociaż muszę wypróbować to mleczko, bo brzmi dobrze, więc smakuje pewnie jeszcze lepiej niż sok.

Reply
Blue Almonds 18 grudnia 2014 - 12:18

Super! Trzeba eksperymentować :). Na moim blogu jest sporo przepisów na śniadania (włączając w to koktajle). Sama nie jem chleba, więc znam to wyzwanie 🙂

Reply

Zostaw komentarz