Koktajl dyniowy na mleku migdałowym z aromatycznymi przyprawami. Wanilia, cynamon, imbir. kardamon, gałka muszkatołowa, …. Ambrozja 🙂
Koktajl Dyniowy
DrukujProdukty
- 1 kubek obranej i pokrojonej dyni piżmowej
- 1 i 1/2 kubka mleka migdałowego (najlepiej własnego)
- 1 dojrzały banan
- 1 łyżka syropu klonowego
- 1/4 łyżeczki wanilii w proszku
- 1/3 łyżeczki cynamonu
- szczypta kardamonu
- szczypta imbiru
- szczypta gałki muszkatołowej i kardamonu
Wykonanie
Miksuj wszystkie składniki do uzyskania kremowej konsystencji. Ilość poszczególnych przypraw dopasuj do swojego gustu :).
3 komentarze
a dynia ma byc swieza? nie upieczona?
świeża 🙂
w tym koktajlu użyłam dynię piżmową i koktajl jest pyszny 🙂