Czekoladowy Koktajl “Cocoa”

by

Prosty, ale wyśmienity “koktajlo – deser”  z surowym kakao, pełnym antyoksydantów, magnezu, żelaza, chromu, manganu, cynku i miedzi.

 

Koktajl

Drukuj
Porcja dla: 1 Czas przygotowania:

Produkty

  • 1 dojrzały banan
  • 1/4 szkl. surowego kakao
  • 1/2 do 2/3 szkl. wody źródlanej lub filtrowanej wody
  • 1 łyżeczka tahini (pasta sezamowa, najlepiej surowa)

Wykonanie

Miksuj wszystkie składniki w blenderze na wysokich obrotach do uzyskania kremowej konsystencji.

Ziarna kakaowca przywędrowały prosto z nikaraguańskiej dżungli :). 
Mary bardzo dziękuję 🙂
2 komentarze
0

You may also like

2 komentarze

Zdrowi w Łodzi i nie tylko... 21 kwietnia 2014 - 19:02

Super pomysł, do banana w koktajlu jeszcze kakao nie dodałam. Na pewno to zrobię 😀

Reply
MagPie 21 kwietnia 2014 - 20:29

Dziękuję 🙂

Reply

Zostaw komentarz