Pieczona Czerwona Cebulka na Awokado i Razowcu
Razowy chleb z awokado i chrupiącą cebulką. Jesienią i zimą mam większą ochotę na takie właśnie ciepłe i sycące posiłki, ale jednocześnie nadal lekkie. Chrupiący żytni razowy chleb na zakwasie z kremowym awokado i pieczoną czerwoną cebulką.
Pieczona Czerwona Cebulka na Awokado i Razowcu
Drukuj
Produkty
Wykonanie
Inne pomysły na awokado tutaj.
4 komentarze
Ja mam podobnie, najchętniej jadłabym smażone i mocno przyprawione 🙂 Takie tościki to dobry pomysł na śniadanie 🙂
Wyglądają cudownie – taka mieszanina z awokado cudownie komponuje się z chlebem, uwielbiam takie połączenie 😉
To danie jest w sumie bardzo lekkie, bo cebula w zasadzie jest jakby lekko wysuszona, nie mam tam wyczuwalnego tłuszczu 🙂
Rafał (moja druga połowa) był zachwycony takim śniadaniem :), zwłaszcza jeśli obok poda się świeże pomidory lub inne warzywa. Pyszność!