Zwariowanie zielona pasta z zielonego groszku i szpinaku, która każdego wprowadzi w dobry nastrój. Wygląda jak esencja wiosny na talerzu. Dla mnie najlepsza jest bez żadnych dodatków. Po prostu ja, cienka kromeczka razowca zarumieniona w tosterze, druga połowa obok i groszkowa pasta. Tylko tyle albo aż tyle.
Pasta z zielonego groszku i szpinaku
DrukujProdukty
- 2 kubki mrożonego lub świeżego, zielonego groszku
- bardzo duża garść liści szpinaku
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka oliwy
- sól, pieprz do smaku
Wykonanie
- Rozgrzej oliwę na patelni, dodaj groszek i smaż przez 3-5 minut, tylko tyle, żeby się rozmroził.
- Dodaj liście szpinaku, rozgnieciony czosnek i przyprawy. Duś dodatkowe 3-4 minuty.
- Przełóż wszystko do blendera i miksuj do pożądanej konsystencji
Ten i inne przepisy znajdziesz w mojej książce WEGEMANIA