Niebieski Migdał | Zielony kolektyw
  • Strona główna
  • Zielony Kolektyw
    • O mnie
    • Team “Niebieski Migdał”
    • Siostrzańskie i bratnie dusze Migdała
    • Książki
    • E-Book
    • Fotografia
  • Kuchnia roślinna
  • Sklep
  • Kontakt

Niebieski Migdał | Zielony kolektyw

Zielony kolektyw

  • Strona główna
  • Zielony Kolektyw
    • O mnie
    • Team “Niebieski Migdał”
    • Siostrzańskie i bratnie dusze Migdała
    • Książki
    • E-Book
    • Fotografia
  • Kuchnia roślinna
  • Sklep
  • Kontakt
0
Do chleba

Pasta z zielonego groszku i szpinaku

by magda 1 września 2017
1 września 2017
Pasta z zielonego groszku i szpinaku_Niebieski Migdał

Zwariowanie zielona pasta z zielonego groszku i szpinaku, która każdego wprowadzi w dobry nastrój. Wygląda jak esencja wiosny na talerzu. Dla mnie najlepsza jest bez żadnych dodatków. Po prostu ja, cienka kromeczka razowca zarumieniona w tosterze, druga połowa obok i groszkowa pasta. Tylko tyle albo aż tyle.

 

Pasta z zielonego groszku i szpinaku

Drukuj
Porcja dla: 2-4 Czas przygotowania: 15 minut

Produkty

  • 2 kubki mrożonego lub świeżego, zielonego groszku
  • bardzo duża garść liści szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oliwy
  • sól, pieprz do smaku

Wykonanie

  1. Rozgrzej oliwę na patelni, dodaj groszek i smaż przez 3-5 minut, tylko tyle, żeby się rozmroził.
  2. Dodaj liście szpinaku, rozgnieciony czosnek i przyprawy. Duś dodatkowe 3-4 minuty.
  3. Przełóż wszystko do blendera i miksuj do pożądanej konsystencji

Ten i inne przepisy znajdziesz w mojej książce  WEGEMANIA 

zielony groszek
0 komentarz
2
FacebookPinterestEmail

You may also like

Hummus z Białej Fasoli i Rukoli

13 maja 2021

„Jajeczna” pasta z tofu bez jajek

30 marca 2018

Wegański Pasztet z Pieczarek i Kaszy Gryczanej

22 grudnia 2017

Zielone Pesto Pietrucha & Bazylia

6 lipca 2017

Hummus z Dyni i Białej Fasoli z Granatem

19 lipca 2016

Pasta z Zielonego Groszku z Orzechami Włoskimi i...

6 marca 2016

Hummus z Batatem

14 kwietnia 2015

Czosnkowy Serek z Nerkowców / Garlic Cashew Cheese...

13 grudnia 2014

Pasta “Ciecierzyca & Suszony Pomidor”

26 maja 2014

Hummus z Cukinii z Prażonym Sezamem

2 maja 2014

Zostaw komentarz Anuluj odpowidź

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Zostańmy w kontakcie

Facebook Instagram

Moje autorskie książki

WEGEMANIA Magdalena Pieńkos Kuchnia Roślinna

Domowe przepisy Magdalena Pieńkos Niebieski Migdał

Książka_kuchnia weganska_Magdalena Pieńkos

Popularne przepisy

  • Kolory :)

  • Cynamonowe Muffiny z Białej Fasoli

  • Tofurnik z Makiem – Wegański Makowiec “inaczej”

  • Malina & Róża Smoothie

  • Koktajl z Kwiatami Czarnego Bzu

Facebook

Facebook

Ostanie wpisy

  • Sałatka z Bobu z Miętą i Zieloną Pietruszką

    3 lipca 2023
  • Makaron z brązowego ryżu z pomidorowo-paprykową cieciorką

    1 lipca 2023

Newsletter

 Kto wie, może kiedyś otrzymasz ode mnie jakąś ciekawą wiadomość. Wszystko się może zdarzyć!

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

NIE BĄDŹ SZARAKIEM | KIKOMO


Wracaj na górę