Niebieski Migdał | Zielony kolektyw
  • Strona główna
  • Zielony Kolektyw
    • O mnie
    • Team “Niebieski Migdał”
    • Siostrzańskie i bratnie dusze Migdała
    • Książki
    • E-Book
    • Fotografia
  • Kuchnia roślinna
  • Sklep
  • Kontakt

Niebieski Migdał | Zielony kolektyw

Zielony kolektyw

  • Strona główna
  • Zielony Kolektyw
    • O mnie
    • Team “Niebieski Migdał”
    • Siostrzańskie i bratnie dusze Migdała
    • Książki
    • E-Book
    • Fotografia
  • Kuchnia roślinna
  • Sklep
  • Kontakt
0
Do chleba

Pasta z zielonego groszku i szpinaku

by magda 1 września 2017
1 września 2017
Pasta z zielonego groszku i szpinaku_Niebieski Migdał

Zwariowanie zielona pasta z zielonego groszku i szpinaku, która każdego wprowadzi w dobry nastrój. Wygląda jak esencja wiosny na talerzu. Dla mnie najlepsza jest bez żadnych dodatków. Po prostu ja, cienka kromeczka razowca zarumieniona w tosterze, druga połowa obok i groszkowa pasta. Tylko tyle albo aż tyle.

 

Pasta z zielonego groszku i szpinaku

Drukuj
Porcja dla: 2-4 Czas przygotowania: 15 minut

Produkty

  • 2 kubki mrożonego lub świeżego, zielonego groszku
  • bardzo duża garść liści szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oliwy
  • sól, pieprz do smaku

Wykonanie

  1. Rozgrzej oliwę na patelni, dodaj groszek i smaż przez 3-5 minut, tylko tyle, żeby się rozmroził.
  2. Dodaj liście szpinaku, rozgnieciony czosnek i przyprawy. Duś dodatkowe 3-4 minuty.
  3. Przełóż wszystko do blendera i miksuj do pożądanej konsystencji

Ten i inne przepisy znajdziesz w mojej książce  WEGEMANIA 

zielony groszek
0 komentarz
2
FacebookPinterestEmail

You may also like

Hummus z Białej Fasoli i Rukoli

13 maja 2021

„Jajeczna” pasta z tofu bez jajek

30 marca 2018

Wegański Pasztet z Pieczarek i Kaszy Gryczanej

22 grudnia 2017

Zielone Pesto Pietrucha & Bazylia

6 lipca 2017

Hummus z Dyni i Białej Fasoli z Granatem

19 lipca 2016

Pasta z Zielonego Groszku z Orzechami Włoskimi i...

6 marca 2016

Hummus z Batatem

14 kwietnia 2015

Czosnkowy Serek z Nerkowców / Garlic Cashew Cheese...

13 grudnia 2014

Pasta “Ciecierzyca & Suszony Pomidor”

26 maja 2014

Hummus z Cukinii z Prażonym Sezamem

2 maja 2014

Zostaw komentarz Anuluj odpowidź

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Zostańmy w kontakcie

Facebook Instagram

Moje autorskie książki

WEGEMANIA Magdalena Pieńkos Kuchnia Roślinna

Domowe przepisy Magdalena Pieńkos Niebieski Migdał

Książka_kuchnia weganska_Magdalena Pieńkos

Popularne przepisy

  • Owsianka z Siemieniem Lnianym na przemianę materii

  • Kiszona Czerwona Cebula z Ziołami Prowansalskimi

  • Namaczanie orzechów i nasion. Jak to robić?

  • Domowy Kwas Chlebowy

  • Cynamonowe Muffiny z Białej Fasoli

Facebook

Facebook

Ostanie wpisy

  • Makaron z soczewicy z pachnącymi pomidorami

    29 czerwca 2022
  • Żytni zakwas na Wegański Żurek

    12 kwietnia 2022

Newsletter

 Kto wie, może kiedyś otrzymasz ode mnie jakąś ciekawą wiadomość. Wszystko się może zdarzyć!

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

NIE BĄDŹ SZARAKIEM | KIKOMO


Wracaj na górę