Pasta z Zielonego Groszku z Orzechami Włoskimi i Tymiankiem

by

Kremowe smarowidło z kaszy jaglanej, zielonego groszku, orzechów i świeżych ziół. Na dworze zrobiło się lekko wiosennie, więc czemu nie miałoby się też zrobić tak na talerzu 🙂

Pasta z Zielonego Groszku

Drukuj
Porcja dla: 2-4 Czas przygotowania:

Produkty

  • 1 puszka zielonego groszku (odsączonego)
  • 1 kubek ugotowanej kaszy jaglanej (ok. 2/5 kubka przed ugotowaniem)
  • 1/2 kubka orzechów włoskich (pokruszonych na mniejsze kawałki)
  • 1 łyżka oleju lnianego tłoczonego na zimno lub oliwy 
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 gałązki świeżego tymianku (listki, drobno pokrojone)
  • garść listków bazylii (pokrojonych)
  • świeżo mielony pieprz kolorowy, do smaku

Wykonanie

Wszystkie składniki umieść w misce i miksuj ręcznym blenderem do momentu uzyskania konsystencji pasty. Można dodać więcej oleju, jeśli pasta będzie Dopraw świeżo mielonym pieprzem.

You may also like

5 komentarzy

Daria 6 marca 2016 - 16:41

tak dawno nie jadłam zielonego groszku, ta pasta zdecydowanie do mnie przemawia 🙂

Reply
Ziołami Malowane 6 marca 2016 - 17:42

Następnym razem spróbuję Twojej wersji tej zielonej pasty, bo przyznam, że zawsze kiedy otworzę puszkę groszku, kończy ona w podobny sposób – uwielbiam groszek w takiej postaci <3

Reply
KasiaWeganka 7 marca 2016 - 20:06

Mogłabym zjeść cały garnek takiej pasty 😉 Uwielbiam groszek i jego połaczenie z orzechami

Reply
Blue Almonds 8 marca 2016 - 07:56

U mnie kończy się podobnie 🙂

Reply
Kraina Sosny 9 marca 2016 - 15:30

Ależ przyjemna pasta :>

Reply

Zostaw komentarz