Lawendowe Smoothie, czyli borówka w roli głównej w towarzystwie banana i pod czujnym okiem mleka migdałowego :).
Koktajl Lawendowy
DrukujProdukty
- 1 szklanka borówek amerykańskich (125 g)
- 1 duży, dojrzały banan
- 1 i 1/2 szklanki mleka migdałowe (ja używam własnej roboty)
- 1/3 szklanki płynnego mleka kokosowego (opcjonalnie)
Wykonanie
- Wszystkie składniki zmiksuj na gładko w blenderze.
- Wypij na śniadanie albo zabierz do pracy na drugie śniadanie.Jeśli wolisz słodsze koktajle dodaj syrop z agawy, surowy cukier palmowy lub z kwiatów kokosa.
Notes
Borówka amerykańska obniżą poziom "złego" cholesterolu (LDL) i podnosi poziom dobrego (HDL). Jest również bogatym źródłem antyutleniaczy (witamina C, A, E, B, PP), błonnika, fito-estrogenów i pierwiastków mineralnych takich jak selen, cynk, miedź i mangan. Posiada również właściwości antynowotworowe.
2 komentarze
Świetny przepis 🙂 A twój blog to prawdziwa skarbnica inspiracji :*
Zapraszam też do mnie może znajdziesz coś dla siebie.
dziękuję :), na pewno będę zaglądać!