To chyba już ostatni dzwonek na zrobienie czegokolwiek z kwiatów czarnego bzu. Zauważyłam, że bardzo popularny jest przepis na owe kwiatki w cieście, ale jakoś nie przypadało mi do gustu smażenie na oleju. Myślałam, myślałam 😉 i wymyśliłam, że najprostsze rozwiązanie jest najlepsze i tak powstał pomysł na koktajl, którym się z wam dziś dzielę. Mleko sojowe można zastąpić mlekiem migdałowym.
Koktajl z Kwiatami Czarnego Bzu
DrukujProdukty
- 2 pełne łyżki kwiatków czarnego bzu
- 1 łyżka wiórków kokosowych
- 3/4 kubka mleka sojowego (u mnie z nutą wanilii)
- 1 nieduży, dojrzały banan
- szczypta wanilii w proszku (opcjonalnie)
Wykonanie
Miksuj wszystkie składniki do momentu uzyskania kremowej konsystencji.
4 komentarze
Uwielbiam przetwory z tych kwiatów, ale nie sądziłam że można jeść je na surowo?
Ja zjadłam :), zobaczymy co się będzie działo w ciągu najbliższych godzin 😉
Wygląda bardzo smacznie i apetycznie! 🙂
Obłęd! ;D