Koktajl Róża & Grejpfrut

by

Różowa pyszność o smaku różano-grejpfrutowym. Subtelny smak i “spalacz” tłuszczu w jednym :). Ułatwia trawienie, oczyszcza organizm i przyśpiesza przemianę materii, a włókna grejpfruta pomagają obniżyć poziom cholesterolu.

Koktajl Róża & Grejpfrut

Drukuj
Porcja dla: 2 Czas przygotowania:

Produkty

  • 2 kubki mleka sojowego (lub innego mleka roślinnego)
  • 2 dojrzałe, różowe grejpfruty (obrane i pokrojone)
  • 3 łyżki wody różanej
  • 2 łyżki owoców goji

Wykonanie

Miksuj wszystkie składniki do uzyskania kremowej konsystencji. Owoce goji warto trochę wcześniej namoczyć w mleku sojowym, żeby łatwiej się miksowały.

7 komentarzy
1

You may also like

7 komentarzy

Daria 5 lutego 2015 - 17:05

kusi mnie by kupić wodę różaną – taki koktajl musi smakować wyjątkowo pysznie! 🙂

Reply
pozielonemu 5 lutego 2015 - 21:28

super smak, egzotyczny 🙂 ostatnio piłam podobny, polecam 🙂

Reply
Ania S 6 lutego 2015 - 00:17

Koktajl musiał smakować bardzo ciekawie 😉 Nigdy nie robiłam koktajlu z grejpfrutów, bo się bałam, że wyjdzie gorzki 😛

Reply
Blue Almonds 6 lutego 2015 - 09:53

Rzeczywiście jeśli grejpfruty są niedojrzałe może wyjść gorzki, wtedy można dodać jakiś suszony owoc, żeby złagodzić ten smak 🙂

Reply
Blue Almonds 6 lutego 2015 - 13:29

🙂

Reply
Blue Almonds 6 lutego 2015 - 13:29

Kupuj koniecznie, bo warto :). Nie koniecznie do koktajli.

Reply
kikimora 6 lutego 2015 - 15:47

Nigdy nie używałam w kuchni wody różanej. Muszę wypróbować 🙂

Reply

Zostaw komentarz