Różowa pyszność o smaku różano-grejpfrutowym. Subtelny smak i “spalacz” tłuszczu w jednym :). Ułatwia trawienie, oczyszcza organizm i przyśpiesza przemianę materii, a włókna grejpfruta pomagają obniżyć poziom cholesterolu.
Koktajl Róża & Grejpfrut
DrukujProdukty
- 2 kubki mleka sojowego (lub innego mleka roślinnego)
- 2 dojrzałe, różowe grejpfruty (obrane i pokrojone)
- 3 łyżki wody różanej
- 2 łyżki owoców goji
Wykonanie
Miksuj wszystkie składniki do uzyskania kremowej konsystencji. Owoce goji warto trochę wcześniej namoczyć w mleku sojowym, żeby łatwiej się miksowały.
7 komentarzy
kusi mnie by kupić wodę różaną – taki koktajl musi smakować wyjątkowo pysznie! 🙂
super smak, egzotyczny 🙂 ostatnio piłam podobny, polecam 🙂
Koktajl musiał smakować bardzo ciekawie 😉 Nigdy nie robiłam koktajlu z grejpfrutów, bo się bałam, że wyjdzie gorzki 😛
Rzeczywiście jeśli grejpfruty są niedojrzałe może wyjść gorzki, wtedy można dodać jakiś suszony owoc, żeby złagodzić ten smak 🙂
🙂
Kupuj koniecznie, bo warto :). Nie koniecznie do koktajli.
Nigdy nie używałam w kuchni wody różanej. Muszę wypróbować 🙂