Rabarbar zawładnął moim umysłem :). Dziś wcielił się w fantastyczny koktajl rabarbarowo-jabłkowy na mleku kokosowym z cynamonem.
Produkty
- 1 laska rabarbaru
- 1 jabłko
- 1/2 szkl. płynnego mleka kokosowego
- 1 szkl. wody źródlanej lub filtrowanej
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 2 daktyle
Wykonanie
Pokrojone jabłko i rabarbar oraz pozostałe składniki włóż do blendera i miksuj kilka minut do uzyskania kremowej konsystencji.
Notes
Jeśli daktyle są bardzo twarde, a Twój blender nie ma siły miksować twardych rzeczy, to wtedy możesz je wcześniej namoczyć.
4 komentarze
nie wiedziałam, że rabarbar można tak po prostu zmiksować w koktajlu, zawsze wydawało mi się, że jest twardy 😉
bo w sumie twardy jest :), ale da się 🙂
i jak tu nie uwielbiać tak smacznych smoothies ? 🙂
no właśnie 🙂