Śniadaniowy lub po-treningowy, wegański szejk czekoladowy :). Pyszny, zdrowy i sycący!
Koktajl
DrukujProdukty
- 1/2 kubka płatków owsianych
- 1 kubek mleka migdałowego, sojowego lub innego ulubionego
- 1 łyżka ciemnego, nie słodzonego kakao
- 1/2 łyżeczki cynamonu (najlepiej cejlońskiego)
- 1 dojrzały banan (niezbyt duży)
- szczypta ostrej papryki (opcjonalnie)
Wykonanie
Dzień wcześniej
1. Płatki owsiane, mleko, kakao i cynamon połącz razem, wymieszaj, przykryj i włóż do lodówki.
2. Banan pokrój na plasterki i umieść w zamrażarce.
Rano
Miksuj wszystkie składniki koktajlu do momentu uzyskania kremowej konsystencji.
Notes
Wskazówka dla niecierpliwych ;): Jeśli nie masz ochoty przygotowywać składników koktajlu dzień wcześniej, to możesz ten krok ominąć (koktajl będzie wtedy troszkę mniej kremowy). Wtedy wsyp płatki owsiane do blendera, zmiel na mąkę, dodaj pozostałe składniki i miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.
9 komentarzy
takie koktajle nawet mogłabym każdego poranka wypijać, zdrowa dawka energii zagwarantowana, a do tego jaka słodka <3
Jest pyszny, ale w sumie nie jest zbyt słodki, kakao jest wytrawne, płatki i mleko również nie słodkie. Słodycz jest tylko z banana :).
Wygląda na bardzo kremowy :3
Jest bardzo kremowy 🙂
Musi świetnie smakować 🙂
Super pomysł, bardzo dobry skład.
Dziękuję 🙂
Oj tak 😀
uwielbiam takie czekoladowe koktajle 😀