Nietuzinkowy, wiosenno – letni, a przede wszystkim wyjątkowo zdrowy zielony koktajl. Koktajl Malina, Róża & Jarmuż. Ten ostatni kiedyś używany głównie do ozdabiania półmisków był już doceniamy w starożytności. Jest królem warzyw, należy do najzdrowszych i najbardziej odżywczych roślin na świecie.
Produkty
- 1 kubek listków jarmużu
- 1 kubek malin (u mnie mrożone)
- 1 łyżka wody różanej
- 1 dojrzały banan
- 1 kubek wody źródlanej
Wykonanie
Miksuj wszystkie składniki koktajlu do momentu uzyskania kremowej konsystencji.
8 komentarzy
Pieknie wyglada ten koktajl. Jestem ciekawa skad,taki apetyczny czekoladowy kolor:-).
Ma bardzo świeży i lekko słodko-różany smak 🙂
Wygląda pysznie! Może i bym się przekonała do jarmużu 😉
KOniecznie muszę zdobyć odę różaną !
Warto, bo jarmuż w takim koktajlu nie jest zbytnio wyczuwalny :). Wg mnie ważne jest, żeby używać same listki, trzeba odciąć twarde łodyżki.
Naprawdę warto, bo wiele potraw potrafi zamienić na coś wyjątkowego 🙂
bardzo lubię Twoje zdjęcia, są takie piękne, i dzięki nim każde smoothie czy inne danie kusi mnie jeszcze bardziej 🙂
Dziękuję Daria :), bardzo mi miło, że lubisz moje zdjęcia 😀